23 Temmuz 2018 16:35

İstanbul’da Joan Baez rüzgarı

68 kuşağının efsane isimlerinden Joan Baez, Harbiye Açıkhava’da dinleyenleri büyüledi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Veda turnesi için İstanbul’da konser veren 68 kuşağının efsane isimlerinden Joan Baez, Harbiye Açıkhava’da dinleyenleri büyüledi. Boez klarnet sanatçısı Serkan Çağrı eşliğinde Türkçe şarkılar seslendirdi. Tiyatro sanatçısı Genco Erkan da gece de Nazım Hikmet’in Vatan Haini şiirini okudu.

“Wistle Down The Wind” adlı yeni plağı için geçen mart ayında “Veda Turnesi”ne çıkan 77 yaşındaki Joan Baez, Avrupa ülkeleri, ABD eyaletleri, haziranda Paris’in ünlü Olympia salonunda 10 konser verdi. 

Baez turnenin Harbiye Açıkhava’da gerçekleşen İstanbul konserinde eski ve yeni albümündeki şarkılarıyla dimnleyenleri uzun ve keyifli bir yolculuğa çıkardı. 

Boez’e gece’de klarnet sanatçısı Serkan Çağrı da 2 Türkçe  şarkıda eşlik etti. Efsane sanatçı önce Nazım Hikmet’in şiirinden Zülfü Livaneli tarafından bestelenen. Folk efsanesi daha sonra ise yine Livaneli’nin Yiğidim Aslanım şarkısını seslendirdi. Renkli anların yaşandığı konserde Baez’in yaptığı dans ile gece konser son buldu. 

JOAN BAEZ KİMDİR

1968 kuşağının etkileyici isimlerinden olan Joan Baez 1941 yılında New York’da Staten adasında doğdu, 15 yaşında gitar çalmaya başladı. 1961 yılından bu yana kariyerinde “Bob Dylan” ile iç içe bir çizgi izleyen sanatçı özgürlük ve insan hakları için yazılan şarkıların vazgeçilmez sesi olmuştur. Geleneksel baladlar, blues tınıları, ninniler, kovboy şarkıları ve etnik folk melodileri arasına sakladığı mesajlarla günden güne tanınırlığını artıran sanatçı birçok insan hakkı mitinginden, savaş karşıtı gösterilere birçok alanda yer almıştır.

Vietnam Savaşı’na karşı çıkan Baez, ABD ve Kanada’da konuşma gezilerine çıkarak halkı askere alınmaya karşı direnişe çağırmıştır. 1959 yılından beri 30’dan fazla albümü ve sayısız kırk beşlik plak çıkardı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Nükleer santral ile asıl amaç silah gücü elde etmek'

SONRAKİ HABER

'Bizim canımızı ne zaman alacaklar diye beklemeyelim'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa