25 Temmuz 2018 19:49
Son Güncellenme Tarihi: 25 Temmuz 2018 19:51

Fenerbahçe'nin kiraladığı Andre Ayew kimdir?

Fenerbahçe, Ganalı forvet Andre Ayew'i Swansea City'den bir yıllığına kiraladı.

Fotoğraf: Pierre-Yves Beaudouin/Wikimedia Commons(CC BY-SA 4.0)

Paylaş

Fenerbahçe, Ganalı futbolcu Andre Ayew'in bir yıllığına kiralanması konusunda kulübü Swansea City ile anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, "Kulübümüz, Andre Ayew'in bir yıllığına kiralık olarak kadromuza katılması için, Swansea City Kulübü ile satın alma opsiyonlu olarak anlaşmaya varmıştır. Gana Milli Takımı'nda da forma giyen Andre Ayew, yarın İstanbul'a gelecek ve sağlık kontrollerini geçmesinin ardından resmi sözleşmeyi imzalayacaktır." denildi.

Türkiye spor medyasında yer alan haberlere göre Fenerbahçe'nin Swansea'ye 1,5 milyon avro kiralama bedeli vereceği, Ayew'e ise yıllık 3,2 milyon avro ödeyeceği iddia edilmişti. 

ABEDİ PELE'NİN OĞLU

1980 ve '90'ların en meşhur Afrikalı futbolcularından Abedi 'Pele' Ayew'in iki oğlundan biri olan 1989 doğumlu Andre Ayew, futbola 2007'de, babasının 6 yıl forma giydiği Marsilya'da başladı.

MARSİLYA'DA YILDIZLAŞTI, PREMIER LİG'E GİTTİ

2008/09'da Lorient'a, 2009/2010'da Arles-Avignon'a kiralanan Ayew, 2015'e kadar Marsilya'da kaldı ve 152 maçta 45 gol attı.

2015'te Swansea City'e transfer olan Ganalı futbolcu, 34 maçta 12 gol attığı sezonun ardından 20,5 milyon pound karşılığında West Ham'a geçti. West Ham'da 1.5 sezonda 43 maç oynayan ve 9 gol atan Ayew, geçtiğimiz sezon devre arasında 18 milyon pound'a Swansea'ye geri döndü.

SWANSEA DÜŞÜNCE AYRILMAK İSTEDİ

Kardeşi Jordan Ayew'in de formasını giydiği Swansea'ye döndükten sonra çıktığı 12 maçta gol atamayan hücum oyuncusu, takımın küme düşmesine engel olamayınca Championship'te oynamamak için yeniden takımdan ayrılmayı gündemine aldı.

Andre Ayew, Gana milli takımının formasını 75 kez giyerken 14 kez fileleri havalandırdı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bilinçli klima kullanımı için neler yapılmalı?

SONRAKİ HABER

Diplomalı işsizler gelecekten umutsuz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...