23 Temmuz 2018 15:40

Ekonomi politikalarını eleştiren Evrensel'e Berat Albayrak'tan tekzip

Bakan Berat Albayrak, Doç. Dr. Murat Birdal’ın görüşlerine yer verilen Evrensel'in ekonomi programı haberine, 'hakaret' iddiasıyla tekzip yolladı.

Evrensel gazetesinin habere konu olan sayısı

Paylaş

Özgür Eren YILMAZ
İstanbul

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomi politikalarıyla ilgili açıklamaları üzerine Doç. Dr. Murat Birdal’ın görüşlerine yer verilen haberimize, kişisel hiçbir değerlendirme yer almamasına rağmen “hakaret” iddiasıyla tekzip yolladı. Metinde, haberin evrensel.net’ten de kaldırılması ve habere erişimin engellenmesi talep edildi.

{{356860}}

Evrensel'de yayımlanan “Albayrak işçilere saldırı programının sinyalini verdi”  haberde, Albayrak’ın, yeni dönemde ekonomi politikalarında bütçe disiplini, tek haneli enflasyon ve yapısal reformlara öncelik verecekleri yönündeki ifadelerinin sermayeye güven vermeye yönelik olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Murat Birdal, “Önümüzdeki süreçte işçi sınıfının çok daha yoğun bir saldırı programıyla karşılaşacağına şüphe yok” sözleri ile değerlendirdi. Albayrak’ın şahsı ile ilgili değerlendirme yapılmayan haberde, hükümetin ekonomi politikası ile ilgili bir görüşe yer verildi. Bakan Albayrak’ın Avukatı Ahmet Özel aracılığıyla gönderilen tekzip metninde, haberin amacının Albayrak’ın itibarını zedelemek olduğu iddia edildi.

Hükümetin ekonomi politikasına ilişkin tespitlerin, ‘isabetsiz’ ve ‘algı oyunu’ olarak nitelendiği metinde, “Yayımlanan bu yazının provokasyondan başka hiçbir niteliği bulunmamaktadır... Evrensel Gazetesi’nden hızlı ve etkin bir şekilde hukuk dışı eyleminin yargı önünde hesabı sorulacaktır” ifadeleri yer aldı.

ÖNCEKİ HABER

Parma'ya şike sebebiyle puan silme cezası verildi

SONRAKİ HABER

Fas Hava Yolları'ndaki kısmi grev, seferleri etkiledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...