23 Temmuz 2018 15:29

Tutuklu Gazeteci Seda Taşkın: Suya kota getirildi

Ankara Sincan Kadın Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Gazeteci Seda Taşkın, günlük kullanım için koğuşlara verilen suya kota getirildiğini yazdı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Ankara Sincan Kadın Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Gazeteci Seda Taşkın, günlük kullanım için koğuşlara verilen suya kota getirildiğini, verilen su miktarının ise temizlik gibi zaruri ihtiyaçlarına bile yetmediğini yazdı.

Haber kaynaklarıyla yaptığı telefon görüşmeleri, yaptığı haberler ve sosyal medya paylaşımları dolayısıyla 6 ayı aşkın süredir tutuklu bulunan Mezopotamya Ajansı (MA) Muhabiri Seda Taşkın, kaldığı Sincan Kadın Kapalı Cezaevinde karşılaştıkları uygulamaları mektup aracılığıyla aktardı. Taşkın, siyasi tutukluların sağlık sorunlarının görmezden gelindiğini, yapılan tüm şikayet ve başvurulara rağmen sorunların son bulması yerine daha da kötüleştiğini ifade etti. Son iki ayda günlük kullanım için koğuşlara verilen sıcak ve soğuk suya kota getirildiğini, bu suyun da paslı borulardan aktığını söyleyen Taşkın, mektubunda, Pasın geçmesi için suları açık bıraktıklarında ise su kotasının bu şekilde bitmiş olduğunu, bu suyu da kullanamadıklarını, bu nedenle pek çok sağlık sorununun baş gösterdiğini anlattı: “Ben de dahil olmak üzere pek çok kadın arkadaşımızda kadın hastalıkları, kulak enfeksiyonu, idrar yolları enfeksiyonu, gözlerde yanma ve kaşınma, cilt hastalıkları ve saç dökülmesi gibi birçok sağlık sorunu ortaya çıktı. Yalnız iki aylık süreçte bu kadar sağlık sorunu ortaya çıktıysa, kim bilir önümüzdeki süreçlerde daha çok hastalığa sebebiyet verecektir. Konuya ilişkin Sağlık Müdürlüğüne dilekçe yazmamıza rağmen hâlâ bir dönüş olmadı.”

Taşkın, bu durumun yanı sıra hasta tutukluların hastaneye sevki sırasında da hak ihlallerinin yaşanmaya devam ettiğini paylaştı. Taşkın, başta su kotası uygulaması olmak üzere karşılaştıkları diğer ihlalleri aktardığı mektubunu kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunarak noktaladı. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Kaldırılışının 110. yılında sansür her yerde, gazeteci hapiste

SONRAKİ HABER

CHP'de kurultay için imza sayısının 618'e çıktığı açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...