Antalya OSB'de çıkan yangın kontrol altına alındı

Antalya OSB'de Kar-Yapı adlı dekorasyon ve izolasyon malzemeleri üreten fabrikada büyük bir yangın çıktı. Yangın kontrol altına alındı.

23 Temmuz 2018 14:11
Son Güncellenme Tarihi: 23 Temmuz 2018 14:54
Paylaş

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) dekorasyon ve izolasyon ürünleri fabrikasında yangın çıktı. Fabrika çalışanları kısa sürede tahliye edilirken, yangının diğer fabrikalara sıçramaması için önlem alındı. Çok sayıda itfaiye ekibi fabrika dışından, 1 uçak ve 2 helikopter de havadan alevlere müdahalede bulunuyor.

Yangın OSB'nin ikinci kısımda bulunan Kar-Yapı adlı dekorasyon ve izolasyon malzeme üretilen fabrikada, saat 15.00 sıralarında çıktı. Yangına ilk olarak OSB'nin itfaiye ekipleri müdahale etti. Ardından Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğü arazözleri, 1 uçak ve 2 helikopter söndürme çalışmalarına katıldı. İşçiler fabrikada 300'ün üstünde çalışanın olduğunu anlattı.

Ana fabrikada başlayan yangın, yaklaşık bir saat sonra depolama alanı ve ikinci ek binaya sıçradı. Bu sırada dumandan etkilenen 3 kişiye sağlık ekipleri ambulansta müdahale etti. Kimyasal maddelerden dolayı, zaman zaman küçük çaplı patlamalar meydana geldi. Sonrasında fabrika içindeki itfaiye ekipleri de dışarı çıkarıldı. İtfaiye ekipleri fabrika dışından yangına müdahale etti. Çevredeki fabrikalarda çalışanlar da yangının sıçrama riskine karşı tahliye edildi.

Nasıl başladığı henüz bilinmeyen yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

'OSB TARİHİNDEKİ EN BÜYÜK YANGIN'

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, yangının 19 bin metrekarelik alanda devam ettiğini söyledi. Bu yangının OSB tarihinde gördüğü en büyük yangın olduğunu kaydeden Ali Bahar, "Yangının çıkış nedenini bilmiyoruz. Can kaybı yok, yaralı yok. Yanan fabrika, Antalya'nın en köklü firmalarından. Yangına hem havadan hem karadan müdahale ediliyor. Fabrikada kısmen çökme var" dedi.

YANGINI İZLERKEN KAZA OLDU

Diğer yandan Kuzey Çevreyolu'nda bazı vatandaşlar araçlarını yol kenarına park ederek yangını izledi. Bu sırada bir beton mikseri park halindeki otomobile arkadan çarptı. Kazada yaralanan olmazken, otomobilde hasar meydana geldi. 

VALİ KARALOĞLU: YANGIN KONTROL ALTINDA

Antalya OSB'deki dekorasyon ve izolasyon ürünleri fabrikasında çıkan yangın havadan ve karadan müdahale sonucu kontrol altına alınabildi. Antalya Valisi ve Antalya OSB Müteşebbis Heyet Üyeleri Başkanı Münir Karaloğlu, olay yerine gelerek inceleme yaptı. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Vali Karaloğlu, şöyle dedi:

"Sebebi; incelemeler, araştırmalar tamamlandıktan sonra tam olarak anlaşılacak ama her şeyden önce hepimize, öncelikle tesisin sahibi olmak üzere bütün sanayicilerimize geçmiş olsun. Yanan fabrika Kar-Yapı, yapı dekoratif izolasyon malzemesi üreten bir fabrika. Antalya OSB'nin de en büyük fabrikalarından biriydi. 225 işçimizin çalıştığı önemli tesislerimizden biri. Üzüntümüz büyük. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ama bir tesellimiz var; can kaybımız yok. Hafif bir dumandan etkilenme şeklinde ayakta tedavi olan işçilerimiz var. Burada can kaybı da olabilirdi çünkü büyük bir fabrika. İçeride kimyasal malzemelerin olduğu bir fabrikaydı. Ama Antalya Büyükşehir Belediyemizin İtfaiye Dairesi 42 araçla, 125 personelle buradaydı. Yine Orman Genel Müdürlüğü'müzün 7 arazözü ve 2 helikopteri ve 1 uçağıyla da yangına müdahale ettik. Şu anda yangın kontrol altında, soğutma çalışmaları yapılıyor."

ÇIKIŞ NEDENİ BİLİNMİYOR

Yangının diğer tesislere sıçramamasının, can kaybı ve yaralı olmamasının en büyük teselli olduğunu vurgulayan Vali Münir Karaloğlu, ancak maddi kaybın büyük olduğunu, hasar tespit çalışmaları yapıldıktan sonra rakamsal boyutunun ortaya çıkacağını kaydetti. Yangının çıkış nedeniyle ilgili tam bir bilgi olmadığını kaydeden Vali Karaloğlu, "Onu inceleme tamamlandıktan sonra İtfaiye Dairemizin yapacağı teknik çalışma sonucunda tekrar basınla paylaşırız" diye konuştu. Vali Karaloğlu, makilik alana da sıçrayan yangının, karadan ve havadan müdahaleyle söndürüldüğünü aktardı.

ÇAY MOLASINDA ÇIKMIŞ

Yangının saat 15.00 sıralarında işçilerin çay molası verdiği sırada çıktığı belirtildi. Yangın sırasında fabrika içinde ve çevresinde bulunan 20 işçi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yangın, fabrikanın arkasında bulunan makilik alana da sıçradı. Ekipler bu bölgeye de yaptıkları hızlı müdahaleyle yangının büyümesini önledi. Yangın sırasında fabrika içindeki kimyasal maddeler nedeniyle ufak çapta patlamalar olduğu görüldü. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Suruç'taki silahlı kavga: AKP’li Yıldız ailesinin dosyasında yok yok

SONRAKİ HABER

Almanya’da halklar arası nefreti körükleyenlere hayır!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...