23 Temmuz 2018 13:46

İş cinayetinde yaşamını yitiren Fırat Göktuna'nın davası başladı

İzmir Limanı'nda 25 yaşındaki Fırat Göktuna'nın yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan iş cinayetinin davasında ilk duruşma görüldü.

Fırat Göktuna (Fotoğraf: DHA)

Paylaş

Umut KARAKOYUN
İzmir

İzmir Limanında, 19 Haziran 2017’de 25 yaşındaki Fırat Göktuna’nın başına vincin üzerindeki konteyner kilidinin (kriko) düşmesi sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili açılan davanın ilk duruşması görüldü. İş güvenliği eğitimlerinden bahseden İş Güvenliği Uzmanı O.Ö, “Kazaya karışan personele bu tür eğitimler kazalardan sonra verilmekte” dedi.

İzmir Limanında, başına vincin üzerindeki konteyner kilidi düşen gümrük müşavirliği ve danışmanlık şirketinde çalışan Fırat Göktuna’nın yaşamını yitirmesinin ardından, 9 kişi hakkında ‘Taksirle ölüme neden olma’ suçundan 2 ile 6 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşması Bayraklı Adliyesi 38. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Tutuksuz sanıklardan Y.A, D.Y, B.S, M.U, Ö.Ç, O.Ö, A.D, E.D. ve L.K, mahkemede yaptıkları savunmada, ihmal suçlamalarını kabul etmedi. Sanıklar, Fırat Göktuna’nın ölümüne neden olan krikoyu daha önce görmediklerini ve bilmediklerini söyledi. İş Güvenliği Uzmanı O.Ö. da liman çalışanlarının tamamını iş güvenliği eğitiminden geçirmeye çalıştıklarını ve patronu da bu konuda uyardıklarını söyledi. O.Ö, “Biz eğitimlerin tamamlanması için gerekli uyarıları yapıyoruz ve sağlamaya çalışıyoruz. İki yıl içerisinde toplam 12 saat olacak şekilde bu eğitimlerin alınmasını sağlamaya çalışıyoruz. Olaydan sonra da olay ile ilgisi olan 5 işçiye kaza sonrası eğitim verildi. Kazaya karışan personele bu tür eğitimler kazalardan sonra verilmekte” dedi.

Sanıklardan M.U’nun adli kontrol kararını kaldıran mahkeme heyeti duruşmayı 23 Ocak 2019’a erteledi.

‘KRİKOYU ORAYA KUŞLAR MI KOYDU?’

Yaşamını yitiren Fırat Göktuna’nın babası Mehmet Ruşan Göktuna ve annesi Fisun Göktuna, duruşma sonrası açıklama yaptı. Sanıklardan hiçbirinin yüzünde en ufak bir üzüntü belirtisi görmediklerini söyleyen Mehmet Ruşan Göktuna, evrak alınıp verilen bir yerde vinç tamirinin neden yapıldığını sordu. Oğlu Fırat’ın ölümüne neden olan krikoyu, sanıklardan hiçbirinin görmediğini söyleyen Göktuna, “Onu oraya kuşlar mı getirip koydu” sözleri ile tepki gösterdi. Fisun Göktuna ise “Sanki böyle bir durum yokmuş gibi bir algı var. Herkes ‘Görmedik, duymadım, benim suçum yok’ diyor” diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ünal: Bedelli askerlik süresi 21 gün olarak konuşuldu, değişiklik yok

SONRAKİ HABER

Suruç'taki silahlı kavga: AKP’li Yıldız ailesinin dosyasında yok yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...