06 Eylül 2012 05:37

'Sevag için adalet'

Batman’da askerlik yaptığı sırada er Kıvanç Ağaoğlu tarafından vurulan Sevag Şahin Balıkçı için İstanbul’da eylem yapıldı.Nor Zartonk Girişiminin çağrısıyla Taksim Tramvay Durağında gerçekleşen eylemde, Balıkçı için adalet çağrısı yapıldı.Kürtçe, Ermenice ve Türkçe &

'Sevag için adalet'
Paylaş

Nor Zartonk Girişiminin çağrısıyla Taksim Tramvay Durağında gerçekleşen eylemde, Balıkçı için adalet çağrısı yapıldı.

Kürtçe, Ermenice ve Türkçe “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Hepimiz Sevag’ız hepimiz Ermeniyiz”, “Katil devlet halka hesap verecek” sloganıyla Galatasaray Lisesi önüne yürüyen Balıkçı’nın ailesi ve insan hakları savunucuları, Balıkçı’nın yarın görülecek 8. duruşmasına duyarlılık çağrısı yaptı.

Kitle adına açıklama yapan Murat Gözoğlu, Balıkçı’nın kazara öldürüldüğüne inanmadıklarını vurguladı. Askeri tutanaklara olayın ‘kaza’ olarak geçtiğini söyleyen Gözoğlu, “Tanıklardan Halil Ekşi, Ağaoğlu’nun silahını dolduruşa alıp Sevag’a ateş ettiğini ve Ağaoğlu’nun akrabalarının kendisine Kıvanç lehine ifade vermesini söylediğini belirtti” dedi. Ağaoğlu’nun hala tutuksuz yargılandığını anlatan Gözoğlu, 1915’te olduğu gibi bir Ermeni’yi öldürmek ülkede meşruluğunu koruyor ve katiller cezalandırılmıyor” yorumunu yaptı. Kışlalarda yaşanan asker ölümlerinin, ‘kaza’ ve ‘intihar’ denilerek geçiştirildiğini kaydeden Gözoğlu, “Dikkat çeken bir diğer nokta ise ‘intihar eden’ veya ‘şaka’ sonucu ölen insanların birçoğu Kürt, Alevi ve Ermeni olması” dedi.

‘ÖLDÜRMEYİ REDDEDİYORUZ’

Ölmeyi ve öldürmeyi reddedenlerin, vicdani retçilerin ve savaş karşıtlarının kışlalarda çeşitli baskı ve işkencelere maruz kaldığını anlatan Gözoğlu, Sadece son 30 yıldır süren savaşta birçoğu çocuk olmak üzere binlerce kişinin  kışlalardan açılan ateş sonucu, havan mermisiyle, mayınlarla öldürüldüğünü ifade eden Gözoğlu, “Yaşamı savunan bizler, kışlanın dışında çocukların, içimde ise gençlerin ölümüne neden olan hayatın her alanına nüfuz etmiş militarizm ile mücadele etmeye ve  gençleri askere gitmemeye,  kardeş kanı dökmemeye çağırıyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Böyle patlamalar Pakistan'da da oluyor'muş

SONRAKİ HABER

Veliler 4+4+4'e karşı yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...