07 Eylül 2012 02:54

'Böyle patlamalar Pakistan'da da oluyor'muş

İş cinayetlerini "kader"le açıklayan, metro göçüklerini "dünyanın her yerinde oluyor" diye normalleştiren hükümet Afyon'da 25 askerin ölümünü de "Pakistan'da, Hindistan'da da oluyor" diyerek açıkladı.Orman ve Su İşleri Bakanı ve AKP Afyon milletvekili Veysel Eroğlu olayla

'Böyle patlamalar Pakistan'da da oluyor'muş
Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı ve AKP Afyon milletvekili Veysel Eroğlu olayla ilgili şöyle konuştu

“8 tane yaralı var. Çok büyük bir acı. Bir değerlendirme yaptık. Şunu ifade etmek isterim. Bölgede patlama nedeniyle pek çok el bombası dağılmış durumda. Vatandaşlar el bombası gördüklerinde yetkililere haber vermeli. Bir muhabiri el bombasıyla gezerken gördük. Çok büyük bir acı. Bu bölgeye hiçbir vatandaşın girmemesi lazım. Uzman ekipler geldi. Bunlar kontrollü şekilde patlatılacak. Vatandaşlar endişe etmesin zaman zaman araziye dağılan el bombaları patlatılacak. Gece bir yangın oluştu. Yangında bütün itfaiye teşkilatı buradaydı ama civara mühimmat saçıldığı için içeri giremedik. Burada acısı büyük olan yakınları var. Ateş düştüğü yeri yakar, milletimizin başı sağ olsun."

Başbakanın ya da genelkurmayın gelmesini gerektirecek bir durum olmadığını söyleyen Eroğlu, cephaneliğe ilişkin şu bilgileri verdi: "İgno tipi bir cephanelik, el bombalarının bulunduğu bir cephanelikte sayım yapılırken içeride bir el bombasının kaza nedeniyle patlaması sonucunda maalesef büyük bir patlama meydana gelmiş, arkasından yangın meydana geldi. İki astsubay, iki uzman, 21 erbaş, toplam maalesef 25 şehidimiz var. Kazanın nedenini araştırıyorlar, ama tamamen bir kaza neticesi, el bombasının yere düşmesi sonucu meydana gelen bir patlama. Pakistan’da Hindistan’da da oldu. Acı bir hadise, bir kaza neticesinde olan bir husus." (AFYON)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Yıldırım: 3. köprü 2015'te açılacak

SONRAKİ HABER

'Sevag için adalet'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...