23 Temmuz 2018 06:18

İşsiz sayısı beklentisi endeksi yüzde 1,9 arttı

İşsiz sayısı beklentisi endeksi, bir önceki aya göre yüzde 1,9 oranında artarak temmuz ayında 76,9 oldu.

Fotoğraf: Ali Leylak/DHA

Paylaş

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan işsiz sayısı beklentisi endeksi, bir önceki aya göre yüzde 1,9 oranında artarak temmuz ayında 76,9 oldu. Tüketici güven endeksi ise temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 4 oranında arttı; haziran ayında 70,3 olan endeks temmuz ayında 73,1 oldu.

HANENİN MADDİ DURUM BEKLENTİSİ ENDEKSİ 92 OLDU

Hanenin maddi durum beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 3,3 oranında artarak temmuz ayında 92 oldu. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha kötü olacağını bekleyenlerin azalmasından kaynaklandı.

GENEL EKONOMİK DURUM BEKLENTİSİ ENDEKSİ 96,3 OLDU

Genel ekonomik durum beklentisi endeksi Haziran ayında 92,1 iken, Temmuz ayında yüzde 4,6 oranında artarak 96,3 değerine yükseldi. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha kötü olacağı yönünde beklentisi olan tüketicilerin bir önceki aya göre azalmasından kaynaklandı.

İŞSİZ SAYISI BEKLENTİSİ ENDEKSİ 76,9 OLDU

İşsiz sayısı beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,9 oranında artarak Temmuz ayında 76,9 oldu. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısında artış bekleyenlerin azalmasından kaynaklandı.

TASARRUF ETME İHTİMALİ ENDEKSİ 27,1 OLDU

Tasarruf etme ihtimali endeksi Haziran ayında 24,6 iken, Temmuz ayında yüzde 10,2 oranında artarak 27,1 oldu. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimali olduğunu düşünen tüketicilerin bir önceki aya göre artmasından kaynaklandı.

ÖNCEKİ HABER

Oya Berberoğlu: Yargıtay ve AYM önünde eylem yapacağım

SONRAKİ HABER

Rahmi Turan: CHP'li Pekşen 'Genel başkanlığa adayım' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...