23 Temmuz 2018 05:57

Oya Berberoğlu: Yargıtay ve AYM önünde eylem yapacağım

Oya Berberoğlu, 14 Haziran 2017'den beri tutuklu bulunan eşi Enis Berberoğlu için Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi önünde eylem yapacağını açıkladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Oya Berberoğlu, MİT TIR'ları davası kapsamında 14 Haziran 2017'den beri tutuklu bulunan eşi CHP Enis Berberoğlu için Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi (AYM) binaları önünde eylem yapacağını açıkladı.

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'e konuşan Oya Berberoğlu, "Yargıdan adil karar çıkmazsa AYM ve Yargıtay önünde eylem yapacağım. AİHM'e kadar gideceğim" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde geçtiğimiz yıl düzenlenen Adalet Yürüyüşü sonrası CHP'den daha fazla ses getirecek eylemler beklediklerini ifade eden Berberoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

♦ Enis Berberoğlu, milletvekili değilken, kendisine sorulan soruya, "Evet bu haberdi, ben de olsam bunu gazeteye koyardım" dediği için tutuklandı. Dosyada başka hiçbir delil yok. Fakat delilsiz vaziyette 14 aydır hapishanede tutuyorlar. ‘Kaçma şüphesi' diyorlar. Bu adam suçlu mu kaçsın?

♦ Biz başkaları gibi değiliz. Direnerek, savaşarak haksız alıkoymanın giderilmesi için çabalayacağız. İnşallah, Yargıtay 17. Daire, Anayasayı uygular, hukukun üstünlüğünü gözetir. Yahut da AYM gereğini yapsın ve hukuksuz biçimde tutulan eşimi çıkarsınlar.

♦ Tekrar istiyorlarsa Enis'in dokunulmazlığını kaldırsınlar. Biz yargılanmaktan korkmuyoruz. Bir suçumuz yok. Biz hak, adalet, özgürlükçü savaşçısı iyi insanlarız.

♦ CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'dan İstanbul'a ‘Adalet Yürüyüşü' yaptı. Bu tarihi bir olaydı. Sağ olsun.

♦ Bu yürüyüş sadece Enis için yapılan bir yürüyüş değildi. Bu hepimizin adaleti ve hukuk arayışı içindi. Ama sonrasında CHP'den daha fazla olay yaratacak, ses getirecek eylemler beklemiştik.

♦ CHP'de şu anda kurultay talepleri var. Yine de ellerinden geleni yapıyorlar. Açıklamalarıyla yardımcı olmaya çalıyorlar ve yaşanan sürece üzülüyorlar. Onların yerinde olsam Yargıtay önünde eylem yapar, AYM önünde eylem yapardım. Ama ben yapacağım.

♦ Enis eylem yapacağını 15 gün önce bana söylemişti. "Eğer beklemediğim karar çıkarsa, sen, Dilara dahil hiç kimseyle görüşmeyeceğim. Buna milletvekili arkadaşlarım, avukatlarım da dahildir" dedi. Bunun üzerine, "Yine konuşuruz, hemen karar verme" demiştim.

♦ Karar verdiğini, Utku'nun cezaevinden çıkmasından sonra öğrendim. Ardından kızım babasıyla görüştü. Nasıl eylem yapacağının açıklamasını avukatlar aracılığıyla basına duyurduk.

♦ Şimdi, Yargıtay 17. Daire'nin, AYM'nin kararlarını bekleyeceğiz. 17. Daire de, 16. Ceza Daire'nin kararına benzer bir karar verirse bunun anlamı Türkiye'de hukukun kalmadığıdır. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Domaniç'te toplu balık ölümleri yaşandı

SONRAKİ HABER

İşsiz sayısı beklentisi endeksi yüzde 1,9 arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...