İYİ Parti 12 Ağustos'ta kurultaya gidiyor, Akşener aday gösterilecek

Meral Akşener kurultay kararı aldığını ve aday olmayacağını aktardı. Ancak parti yöneticileri imza toplayarak Akşener'i aday göstereceklerini duyurdu.

22 Temmuz 2018 14:40
Son Güncellenme Tarihi: 24 Temmuz 2018 07:10
Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimli kurultay kararı aldığını ve yeniden aday olmayacağını duyurdu. Ancak parti genel merkezinde toplanan milletvekillerinin kararını açıklayan İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, "En alt kademeden en üst kademeye kadar başka bir irade ortaya çıktı. Sayın Genel Başkan'ın hepimizin imzasıyla Genel Başkan adayı gösterilmesidir. Bu bizim ortak kararımızdır" dedi. Çıray ayrıca kurultayın ağustosta yapılacağını aktardı. Kurultayın 12 Ağustos'ta düzenlenmesinin kararlaştırdığı belirtiliyor.

Partinin Afyonkarahisar Sandıklı’daki kampında sert tartışmalar ve eleştiriler sonrası Meral Akşener toplantıyı terk etmiş, olay istifa iddialarını gündeme getirmişti. 

'AKŞENER İSTİFA ETTİ İDDİASI' ORTAYA ATILDI

Siyasal yapılandırma için 20-22 Temmuz tarihleri arasında Afyonkarahisar Sandıklı'da kamp düzenleyen İYİ Parti'de seçimli kurultay kararı alındı. Kampta yoğun tartışmalar yaşanması ve çokça eleştiri gelmesi üzerine Akşener, toplantıyı terk etti. Akşener'in toplantıyı terk etmesi sonrası istifa ettiği iddiaları ortaya atıldı.

AKŞENER: ADAY OLMAYACAĞIM

Demirören Haber Ajansı İYİ Parti'nin olağanüstü kongreye gitme kararı aldığını ve Meral Akşener'in yeniden aday olacağını aktardı. Ancak Meral Akşener, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Parti tüzüğümüzün şahsıma tanıdığı yetki çerçevesinde seçimli kurultay kararı almış bulunuyorum. Kurultayda aday olmayacağım, aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum" dedi.

KORAY AYDIN: AKŞENER’İN ADAY OLMASI İÇİN MÜCADELE VERECEĞİZ

Akşener’in kararının ardından Twitter hesabından açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, şunları kaydetti:

“Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener her ne kadar aday olmayacağına dair bir tweet atmış olsa da biz kendisinin aday olması noktasında İYİ Parti ailesi olarak sonuna kadar mücadele vereceğiz. Türkiye’nin ve Türk siyasetinin kendisine ihtiyacı var.”

Aydın, Meral Akşener’in aday olmayacağını açıklamasından önce telefonla Habertürk Televizyonu’nun yayınına katıldı. Aydın, “Biz liderimizin arkasındayız. Kendisini sonuna kadar destekliyoruz. İYİ Parti bir yerde kendi küllerinden yeniden doğacak. Aday olmayı düşünen kimse yok. Cesaret edebilecek biri olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu. 

İYİ PARTİLİLERDEN 'AKŞENER NÖBETİ'

Olağanüstü kongre kararı alan İYİ Parti'de yeniden genel başkanlığa aday olmayacağını açıklayan Meral Akşener için İYİ Parti İstanbul ilçe örgütleri, evinin önünde oturma eylemi yaptı. Partililer, Akşener'in tekrar aday olması için çağrıda bulundu.

Akşener'in Üsküdar'da bulunan evinin önüne gelen İYİ Parti İstanbul ilçe örgütleri, yeniden genel başkanlığa aday olması için oturma eylemi yaptı. Eyleme katılanlar evinin bulunduğu sokakta oturarak, Akşener'in gelmesini bekledi. Partililer sık sık "Milletin ablası bizi bırakma" şeklinde slogan attı.

İlçe başkanları burada açıklamalarda bulundu. Akşener'in her zaman yanında duracaklarını belirten bir partili, "Genel başkanımızın bugün yapmış olduğu açıklamalardan sonra İYİ Parti'ye mensuplar, partimizin teşkilatları, bize oy verenler, ilçe başkanlarımız olarak ablamızın evinin önünde bekliyoruz. Ablamız buraya gelecek. Ablamızın iradesi ne yönde olursa biz de orada olacağız. Türkiye'nin umudu olan genel başkanımızın bizi bırakmayacağına inanıyoruz. Ablamız gelene kadar ayrılmayacağız. Nöbet tutacağız. Türkiye'yi aydınlık günlere çıkaracak Meral Akşener'in yanında ve arkasında duracağız. Ablamız kararını geri alıncaya kadar burada bekleyeceğiz" dedi.

İlçe örgütünden partili bir kadın ise "Tüm Türkiye için, tüm kadınlar için, hepimiz için sonuna kadar Meral Akşener'in yanındayız. Biz bu yola onunla çıktık. Onunla da devam etmek istiyoruz. O olmazsa biz yokuz. Onu bekliyoruz. Gelmeden gitmeyeceğiz" diye konuştu.

KONCUK: GENEL BAŞKANIMIZ TEK ADAY OLACAK

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk, "Genel başkanımız tek aday olacak bu genel kurulda ve yolumuza devam edeceğiz" dedi.

İYİ Parti Milletvekilleri Genel Merkez'de toplandı. Toplantı öncesi ilk olarak Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk, girişte basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Koncuk, herhangi bir sıkıntının olmadığını öne sürerek "Hayırlı uğurlu olsun, sıkıntı yok Allah’a şükür. Genel başkanımız tek aday olacak bu genel kurulda ve yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Bir basın mensubunun 'İstifa söylentisi çıktı' sorusuna Koncuk, "Hayır istifa yok. Aldığımız genel kurul kararıdır. Partimizin geçmiş yaşadıklarını değerlendirdik, son derece olumlu çalıştay geçti aslında. Aslında genel başkanımız Türkiye’de tüm siyasi liderlere son derece yiğitçe bir mesaj da vermiştir, yani koltuğuna yapışıp kalan siyasi liderlerle Türkiye’nin bir yere varamayacağını biliyoruz. Parti içerisinde yaşanan her şeyi üstlenen bir genel başkan bir cesur genel başkandır. Dolayısıyla çok sert tartışmalar yok normal demokrasi içerisinde böyle tartışmalar elbet olacak, bunlar gayet normaldir. Onu bilmiyorum onu duymadım. Genel başkanımız parti tüzüğümüzün kendisine verdiği yetki doğrultusunda bir genel kurul kararı almıştır bu genel kuruldan daha da güçlenerek çıkacak bir İYİ Parti'dir. Aslında bunu konuşmamız lazım. Bu siyaseten ahlaki bir duruştur ve örnek bir duruştur. Milletimizin bu tarafına dikkat etmesi gerekir, değerlendirmesi gerekir. İYİ Parti'de sıkıntı yok yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. Kimsenin bir şüphesi olmasın, teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ŞENOL BAL: KONGREYE GİDİYORUZ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Bal ise "Konuşuldu, görüşüldü, meselelerimiz değerlendirildi. Neticede bir kongre kararı alınmasını genel başkanımız kendisi istediler. Kongreye gidiyoruz" dedi.

BAHÇELİ: KORAY AYDIN VE ARKADAŞLARINA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

İYİ Parti'nin kongre kararını değerlendiren Devlet Bahçeli "Koray Aydın ve arkadaşlarına büyük görev düşüyor" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti’nin Afyon’da yapılan kampından sonra yaşanan olayları soran gazetecilere şu yanıtı verdi:

"Öncelikle İP’in kendi iç işleriyle ilgili konularda yorum ve değerlendirme yapmayı etik bulmayız. Hanımefendi twitter üzerinden bir açıklama yaparak aday olmayacağını ilan etmiş bulunuyor. Bu durumda Koray Aydın ve bazı arkadaşlarına büyük görev düşmektedir. Hanımefendiyi mutlaka ikna etmeliler. Ve hanımefendinin arkasında durarak görevinin devamını sağlamalılar. Bu demokrasi ve İP açısından son derece faydalı olacaktır."

AYTUN ÇIRAY: ORTAYA ÇIKAN İRADE SAYIN GENEL BAŞKANIN ADAY GÖSTERİLMESİDİR, KURULTAY AĞUSTOSTA

İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, "En alt kademeden en üst kademeye kadar başka bir irade ortaya çıktı. Sayın Genel Başkan'ın hepimizin imzasıyla Genel Başkan adayı gösterilmesidir. Bu bizim ortak kararımızdır" dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Çıray, gazetecilerin sorularını yanıtladı. İYİ Parti'nin olağanüstü kurultayı hakkında Çıray şunları söyledi:

"Ortaya çıkan yeni rejimde yeni siyasetin nasıl olacağı konusunda fikir alışverişi yapılan bir toplantı yapıldı. Son günde serbest konuşma içerisinde yönetime eleştiriler ve takdirler söylendi. Sayın Genel Başkan Türk siyasi tarihinde pek az görülen bir sorumlulukla olağanüstü büyük kurultay çağrısı yaptı ve tüzüğün kendisine verdiği yetkiyle bu kararı aldı. Bu kararın Türkiye demokrasisi için bir dönüm noktası olmasını diliyoruz.

Daha sonra bir tweet atarak aday olmayacağını belirtti. Bu kendi kararıdır. En alt kademeden en üst kademeye kadar başka bir irade ortaya çıktı. Sayın Genel Başkan hepimizin imzasıyla Genel Başkan adayı gösterilmesidir. Bu bizim ortak kararımızdır. Büyük kurultayı Ağustos ayı içerisinde yapma kararı alınmıştır."

Çıray, MHP lideri Bahçeli'nin açıklamalarına ilişkin olarak, "Sayın Bahçeli, en son konuşacak kişidir. Birisi kongre çağrısı yapar, birisi kongreden korkar. Herkes kendi işine bakmalı. Bizim bir terbiyemiz var, başka partilerin içişlerine karışmayız" dedi.

UYSAL: BIRAKMAYACAĞINA İNANIYORUM

Demokrat Parti Genel Başkanı ve İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, "Ben sayın Meral Akşener'in görevi bırakmayacağına bütün kalbimle inanıyorum. Kendi düşüncem olarak da bırakmaması gerektiğini ifade etmek isterim." dedi.


ALİ TÜRKŞEN, İSTİFA FALAN YOK DEMİŞTİ

İYİ Partili Ali Türkşen ise Twitter hesabından 'İYİ'lerle yola devam' başlığıyla yayınladığı bir videoda, "İstifa falan yok" diyerek Akşener'in istifa ettiği yönündeki iddiaları yalanlamıştı.

Öte yanan, Parti kurucularından Ahat Andican da konuyla ilgili olarak, "Seçim sonrası bir güven tazelemesi olacak. İYİ Parti bir ay içerisinde olağanüstü kongreye gidiyor" dedi.


FATİH ERYILMAZ İSTİFA ETTİ

Öte yandan İYİ Parti'nin kurucularından Fatih Eryılmaz istifa etti. Kayseri milletvekili adayı olan Eryılmaz, istifa ettiğini sosyal medya hasabından duyurdu.

Eryılmaz, resmi Twitter hasabından yaptığı açıklamada, "İYİ Parti'den istifa ediyorum gerekli açıklamayı daha sonra yapacagım" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İYİ Parti kurucusu Fatih Eryılmaz istifa etti

SONRAKİ HABER

Bandın üzerinden giden kömürden daha fazlası...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...