22 Temmuz 2018 14:17

‘Kirli ellerinizi Cemevlerinden çekin’

Alevi kurumları, Sarıyer’deki Armutlu Cemevi’ne yapılan polis baskınına ilişkin açıklama yaptı.

Fotoğraf: PİRHA

Paylaş

Sarıyer’de bulunan Armutlu Cemevi’ne yapılan polis baskınıyla ilgili Alevi kurumları açıklama yaptı. Açıklamada “Kirli ellerinizi ibadethanelerimizden derhal çekin.” denildi.

İstanbul’da bulunan PSAKD Armutlu Cemevi’ne yapılan polis baskınını kınamak için Alevi kurumları ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada “İstanbul’daki Alevi kurumları olarak Alevilik inancı ve ibadetinin özgürlüğü için Alevi toplumumun, onurlu mücadelesini sürdürmekte kararlıyız” denildi.

Açıklamada “AKP iktidarı, güya OHAL’i kaldırdığını duyurmasının üzerinden daha 24 saat geçmeden kendilerine bağlı Emniyet güçleriyle Sarıyer Şubemize bağlı Küçük Armutlu Cemevimize 19 Temmuz 2018 de, baskın yapmıştır. Zorla içeri girerek, Cemevimizde bulunan canlarımıza saldırmış, 2 canımızı daha sonra da bir yöneticimizi gözaltına almışlardır. Halen keyfi şekilde gözaltında tutulmaktadırlar” denilirken “Bu faşizan tavrıyla AKP iktidarı OHAL’i kaldırma noktasında ne kadar samimi olduğunu da bütün Türkiye’ye göstermiş oldu” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında şunlara dikkat çekildi:

“AKP iktidarı şunu bilsin ki; bizler yaptığınız bu zulmün karşısında diz çökmeyeceğiz. Ne yaparsanız yapın zalim olduğunuzu her yerde yüzünüze çarpmaya devam edeceğiz. Sizin faşizan baskı politikalarınız bizleri yıldıramaz. Ne yaparsanız yapın doğru bildiğimiz yoldan dönmeyeceğiz.”

Açıklamaya destek olan kurumlar şunlar: 

"Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV), Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Kültür Dernekleri, Gazi Cemevi Vakfı, Koçgiri Kültür Derneği, Hubyar Sultan Alevi Derneği, Sarıyer İmam Hüseyin Cemevi, Garip Dede Dergahı, Maltepe Cemevi, İzmir Buca Alevi Bektaşi İnanç Derneği, Güzel Tepe Pir Sultan Abdal Cemevi, Alevi Gençlik Hareketi, Bağcılar Cemevi, Topçu Baba Cemevi, Gazi Cemevi." (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Sürgünden dönen Raşid Dostum’a suikat girişimi

SONRAKİ HABER

İdlib’de operasyona doğru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa