05 Eylül 2012 14:18

Pankartla İmam Hatip’e davet

Adana’da birçok okul çevresi ve caddede asılan pankartlarda ‘4. Sınıf bütün öğrencileri imam hatip okullarına bekliyoruz’ ibaresi yer alması tartışmaları beraberinde getirdi. Asılan pankartlar ile imam hatip okullarının teşvik edilmesi velilerin tepkilerine neden oluyor.Adana Yavuzlar Mahallesi sakinlerine “4+4+4 eğitim sis

Pankartla İmam Hatip’e davet
Paylaş
Engin Özarslan

Adana Yavuzlar Mahallesi sakinlerine “4+4+4 eğitim sistemini”, birçok devlet okulunun imam hatipleştirilmesini ve imam hatipleri teşvik edici pankartların bu kadar yaygınlaşması karşısında ne düşündüklerini sorduk.

Ekmek fırınında çalışan Seyfettin Kara her gün gazete ve televizyondan 4+4+4 ile ilgili haberleri gördüğünü fakat tam bir bilgi sahibi olmadığını ifade etti. Çocuklarının küçük yaşta okula gitmelerinden kaygı duyduğunu ifade eden Kara, imam hatiplere ise karşı olmadığını dile getirdi.

Mahalle sakinlerinden fabrika işçisi Ali Uluyar yeni eğitim sisteminin AKP hükümetinin kendi düşüncelerini ve ideolojisini sürdürecek bir nesil yetiştirme hedefiyle ilgili olduğunu düşündüğünü söyledi. Uluyar, devletin imam hatipleri teşvik eden pankartlarının asılmasının arkasında devlet desteğinin olduğuna inandığını belirtti.

Emekli öğretmen Veli Öztürk ise, “AKP’nin dediğim dedik” bir politika uygulamasını kabul edilemez bulduğunu ifade etti.

GÖSTERMELİK SEÇİM

Eğitim Sen Adana Yönetim Kurulu Üyesi Halil Kara bu dönem eğitimin dinselleştirilmesi, gericileştirilmesi, muhafazakârlaştırılması hem de eğitimin ticarileştirilmesi sürecinin birlikte yürütüldüğünü belirtti. Kara, Milli Eğitim Bakanlığı’nın seçmeli ders olarak öngörülen “Kuran-ı Kerim” ve “Hazreti Muhammed’in Hayatı” derslerine  ilişkin 10–13 Eylül tarihlerinde internetten yaptıracağı seçimin göstermelik olduğunu vurguladı. Velilerin diğer seçmeli derslerin hocalarının bulunmadığı gerekçesi ile “Kuran-ı Kerim” ve “Hazreti Muhammed’in Hayatı” derslerine kayıt yapmaya zorlandıklarını belirtti. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fransa'daki nükleer santralde yangın çıktı

SONRAKİ HABER

Karaburun neden korunmalı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...