22 Temmuz 2018 06:30

Çin'le Senegal arasında birden fazla alanda anlaşma imzalandı

Afrika'ya açılma planlarını uzun süredir hayata geçiren Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, çok sayıda Çinli iş adamıyla Senegal'i ziyaret etti.

Fotoğraf: Alaattin Doğru/AA

Paylaş

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Batı Afrika ülkesi Senegal'e ziyaretinde Cumhurbaşkanı Macky Sall ile Cumhuriyet Sarayı'nda bir araya geldi.

Şi, başkenti Dakar’da resmi törenle karşılandı.

Ziyaret kapsamında iki ülke arasında enerjiden altyapıya, sivil havacılıktan maden ve doğalgaz işletimine kadar uzanan birçok alanda anlaşma imzalandı.

İki lider görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Sall, Çin Devlet Başkanı Şi'nin Senegal’i ziyaretinden mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Bunun her iki ülke ve halklarının taleplerinin karşılanması için ileri bir iş birliği ve ortak eylem aşamasının kalkınmasına katkı sağlamasına yönelik isteğin göstergesi olduğunu" kaydetti.

Büyük bir iş adamı heyetiyle Senegal'e gelen Şi de Afrika kıtasına ilgisini yineleyerek, "Senegal'de büyük dinamizm gördüğünü" bildirdi.

"Afrika halklarının daha kaliteli bir yaşam için gösterdikleri çabayı derinden hissedebiliyorum.” diyen Şi, "Kıtanın yükselme potansiyeline sahip olduğunu ve parlak bir geleceğinin bulunduğunu" ifade etti.

Cumhurbaşkanı Sall'e Çin firmaları tarafından yapımı tamamlanan ve Senegal'in milli sporu güreş için inşa edilen Ulusal Güreş Arenası'nın anahtarını teslim edecek Şi, daha sonra Ruanda'ya gitmek üzere ülkeden ayrılacak. (Dakar/AA)

AYDIN ÇUBUKÇU: ÖKÜZÜN ALTINDAKİ BUZAĞI-AFRİKA

ÖNCEKİ HABER

Başakşehir ve Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri belli oldu

SONRAKİ HABER

Limak İnşaat: ABD'nin Kudüs Büyükelçiliği inşaatında biz yokuz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...