21 Temmuz 2018 16:20

Destici'den bedelli açıklaması: Bedel gelir düzeyine göre belirlensin

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Asgari ücretle çalışıyorsa o 5 bin lira ödesin; aylık geliri 100 bin lira ise 100 bin lira ödesin.


Fotoğraf: DHA

Paylaş

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bedelli askerlik konusunda gazetecilere açıklamalarda bulundu. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bedelli askerlikte 28 gün askerliğin gereksiz olduğu yönündeki açıklamasıyla ilgili konuşan Destici, “Tabi ki, teorik 28 günün içeriği nedir gerçekten onu hiç kimse anlayamadı. Ama ben 28 gün bil fiil temel eğitimin alınması gerektiğinin doğru olduğu düşüncesindeyim” dedi.

Mustafa Destici, yaş ve ücret konusunda ise farklı düşündüğünü belirterek şöyle konuştu:
“1 milyonun üzerinde insandan bahsediliyor. Bu 1 milyon üzerindeki insanın geçtiğimiz yıllardaki bedelli uygulamalarına baktığımız zaman en son çıktığı dönemde 250 bin civarında başvuru olmuş 750 bin kişi varken 3’te 1’i başvurmuş. Şimdi de 1 milyonun üzerinde insan var. 500 bini başvuracak 300 bini mi bunların hepsi ile ilgili bir çözüm getirilmesi lazım. Tek bir rakam olmamalı herkes için 15 bin olmamalı. Gelir düzeyine göre, eğer asgari ücretle çalışıyorsa o 5 bin lira ödesin aylık geliri 100 bin lira ise o da 100 bin lira ödesin yani bu adalet sağlansın. Asgari ücretli ile siz Türkiye’nin en zengininin çocuğunu aynı fiyata, 15 bin liraya bedelli askerlik yaptırırsanız bence bu adil ve doğru olmaz.” (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kazağını şafta kaptıran 4 yaşındaki Suriyeli çocuk öldü

SONRAKİ HABER

İsveç'te kuraklığa karşı yağmur duasına çıktılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...