Antep'te genç kadına ‘kısa saç’ saldırısı

Antep'te saçları kısa olan genç kadın 'Sen kız mısın, erkek misin?' diye bağıran bir kişi tarafından darbedildi.

21 Temmuz 2018 22:27
Paylaş

Sümeyye YEŞİL
Antep

Antep'te lise öğrencisi Z.C, 15 Temmuz akşamı evine dönerken ‘Saçları kısa olduğu’ gerekçesiyle darbedildi.

16 yaşında lise üçüncü sınıf öğrencisi olan Z.C, evine dönmek için tek başına yola çıktı. Evin yan tarafındaki sokağa girdiğinde arkasından birinin seslendiğini fark etti. Kendisini takip eden erkek adımlarını hızlandırarak,  Z.C’nin arkasından “Sen kız mısın, erkek misin?” diye bağırdı ve Z.C.’nin omzundan tutarak yumruk attı. Yumruğun şiddetiyle yere düşen Z.C, kendisini darbeden kişinin kaçmaya çalıştığını görüp kendisine çelme taktı. Yere düşen erkek ayağa kalkıp koşarak uzaklaştı. Sokak karanlık olduğu için adamın yüzünü görmediğini belirten Z.C, durumu ailesine anlatarak polise başvurdu.

GERİYE ‘O SAATTE ORADA NE İŞİ VAR?’ MI KALACAK?

Bu şiddeti yaşayan ilk genç kadın olmadığını söyleyen Z.C, saçları kısa olduğu için daha önce de birkaç kere sözlü şiddete maruz kaldığını belirtti. “Sorun benim saçımın kısa olması değil. Saçlarım kısa olmasa kıyafetim, o olmasa kadın olmam ve geç saatte orada olmam o adama bahane olabilirdi” diyerek kadınların bu ülkede ne kadar zor şartlarda yaşadığını ve her an her yerde kendilerini nelerin beklediğini bilmediklerini söyledi. Z.C, “Başıma daha büyük bir olay gelseydi geriye sadece ‘O saatte orada ne işi var?’ mı kalacaktı? Kadınlar sokak ortasında tacize, tecavüze uğruyor. Suçlular cezasız kaldığı, adalet yerini bulmadığı sürece bu olaylar devam edecek. Türkiye’de uygulanan iyi hal indirimleri kadınların daha fazla mağdur olmasının önünü açıyor. Kadınız ve birçok şeyin yanı sıra bir de kadın olduğumuz için eziliyoruz. Buna artık dur demeliyiz. Daha fazla kimse zarar görmesin” dedi.

‘MÜCADELE ETMELİYİZ’

Bunun çözümünün ancak kadınların birlik olmasından geçtiğini söyleyen Z.C. sözlerine şöyle devam etti “Hepimizin talepleri aynı. Ortak talepler etrafında birleşerek kız kardeşlerimizin mağdur olmasını engelleyebiliriz.” Z.C, Bu olayın ilk olmadığını fakat son olmasının da kadınların elinde olduğunu belirterek hep birlikte mücadele etmenin büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Şule Çet'in ailesi: İdam ya da hadım değil adalet istiyoruz

SONRAKİ HABER

İspanya'da Halk Partisi’nin yeni lideri Pablo Casado oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...