21 Temmuz 2018 12:40

YÖK, ihraç yetkisine karşı çıktı

YÖK, OHAL sonrası düzenlemeler içeren yasa teklifinde üniversitelerden 3 yıl boyunca akademisyenlerin ihracı yetkisi veren 23. maddesine karşı çıktı.

YÖK logosu

Paylaş

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) OHAL sonrası düzenlemeler içeren yasa teklifinde, YÖK’e üniversitelerden 3 yıl boyunca akademisyenlerin ihracı yetkisi veren 23. maddesine karşı çıktı.

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre, 23. Maddede Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Milli Savunma Bakanlığı, Sayıştay’da oluşturulacak komisyonlar aracılığıyla 3 yıl boyunca yargı kararı olmadan kamu görevinden ihracın önü açılıyor. Madde de yükseköğretim personelinin ihracı da düzenleniyor. YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Mehmet Safa Kapıcıoğlu, YÖK ihraçlarıyla ilgili madde bu şekilde yasalaştığı takdirde üniversite kadrolarındaki akademik personelin kamu görevinden çıkartılmasıyla ilgili işlemlerin sağlıklı bir şekilde tesis edilmesinin mümkün görülmediğini söyledi.

‘McCARTY DÖNEMİ GİBİ’

CHP’li Alpay Antmen, kamu görevinden 3 yıl boyunca ihracı düzenleyen maddenin Anayasa’daki temel hak ve hürriyetlere, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’yle öngörülen insan haklarına aykırı olduğunu söyledi. Antmen, “Bu yasalaştığı takdirde siyasi iktidar TBMM’yi aracı kılarak, üç ayda bir uzattığı ve Meclise onaya gönderdiği olağanüstü hâli üç yıllığına onaysız bir şekilde hükme mi bağlatmış olacak?​” diye sordu. CHP’li Turan Aydoğan da “Bir McCarthy dönemi başlatıyorsunuz, Türkiye’yi bir uçuruma sürüklüyorsunuz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

22 Temmuz Dünya Beyin Günü: Beyin sağlığı için temiz hava

SONRAKİ HABER

Adnan Oktar, Edirne F Tipi Cezaevi'ne sevk edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa