21 Temmuz 2018 11:45

Selma Gürkan: Birleşik ve kapsamlı bir mücadele örgütlemeliyiz

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, 24 Haziran sonrası geçilen yeni sistemi, kabineyi ve OHAL sonrası Meclise gönderilen yasa tasarısını değerlendirdi.

Fotoğraf: EVRENSEL

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, 24 Haziran sonrası geçilen yeni sistem, ilk kabine ve OHAL sonrası Meclise gönderilen yeni yasa tasarısını değerlendirdi. Gürkan, yeni kabine için “Yeni Türkiye rejiminin bir göstergesi. Sadece savaş kabinesi olarak adlandırmamak lazım aynı zamanda yağma düzeninin de kabinesi olacak” dedi.

Mezopotamya Ajansına, kabinede yer alan şirket sahiplerine dikkat çeken Gürkan, şöyle devam etti: “Sağlığın ve eğitimin özelleştirilmesi hükümetin gündemindeydi. Şimdi ise cumhurbaşkanlığı sistemiyle doğrudan özel hastane sahibi ve özel okul sahiplerinin buraya getirilmiş olması, iki kamu alanının piyasaya açılmasının açık göstergesi. Diğer taraftan cumhurbaşkanlığı sistemi için hızla kararnameler çıkarılıyor. Cumhurbaşkanlığı kararnameleri de kabinenin görevini tamamlar durumda. Dolayısıyla tek adam rejimi şimdi yasal ve devlet yönetimi idaresi dayanaklarıyla hızla gerçekleştirilmeye çalışılıyor.”

DEMOKRATİK HAK VE ÖZGÜRLÜKLER TEHDİT ALTINDA

OHAL yerine valiler ve kolluğa ciddi yetkiler verilen tedbirlerin olduğu yeni yasa tasarısının Meclise getirilmesini “Faşizme dayanan bir politik sistemin inşası için taşlar hızla döşeniyor” şeklinde yorumlayan Gürkan, “OHAL’in kalıcılaştırılması için getirilen taslak düzenlemelerde muhtemelen hızla çıkarmaya çalışacaklar. Hem demokratik hak ve özgürlükler hem de sosyal kazanımlar tehdit altında” dedi.

Muhalefete önemli görevler düştüğünü söyleyen Gürkan, saldırılara tek tek cevap vermek yerine fotoğrafın bütününü gören bir mücadele hattı çizilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Birleşik, kapsamlı güçlü bir mücadele örgütlenmemiz gerekiyor. Bunu yapamazsak hızla siyasal gericiliğe dayanan siyasal rejimi engelsiz bir şekilde oluşturacaklar” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İran dini lideri Hamaney’den ABD'yle müzakerelere tepki

SONRAKİ HABER

Aydın'da elektrik akımına kapılan işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...