21 Temmuz 2018 11:34

Buldan: Geçici OHAL kalktı, kalıcı OHAL hayata geçti

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, dün Meclis'ten geçen düzenlemeyle geçici OHAL'in kalktığını, kalıcı OHAL'in hayata geçtiğini söyledi.


Fotoğraf: DHA

Paylaş

Van'da 3 günlük kampa giren HDP milletvekilleri, kampın ikinci gününde Edremit ilçesindeki bir otelde toplantı yaptı. Toplantının açılış konuşmasını yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan kampı Van'da gerçekleştirmekten büyük onur ve mutluluk duyduklarını söyledi.

24 Haziran seçimlerinin ardandan ilk defa HDP grubunun bir araya geldiğini belirten Buldan, bugün yapacakları genel toplantıda, gelecekteki sürece dair bir yol haritası ve politik hat belirlemek istediklerini söyledi.

‘BELİRLEYECEĞİMİZ YOL HARİTASI TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ’

Seçim sürecinde yaşananlar ve uygulanan OHAL koşullarında yaşanan sıkıntıları değerlendireceklerini belirten Buldan, “24 Haziran'da elde ettiğimiz büyük başarıyı burada bir kez daha değerlendireceğiz. Eksikliklerimizi, yetmezliklerimizi elbetteki masaya yatıracağız. Ancak bundan sonra ne yapacağımız bizim için önemlidir. Türkiye halkları bugün bizim ne yapacağımızı bekliyor. İşte bu süreçte, 3 günlük toplantıda belirleyeceğimiz değerlendirmeler, belirleyeceğimiz yol haritası halklarımız ve Türkiye'nin geleceği açısından oldukça anlamlı ve önemlidir” diye konuştu.

‘SURUÇ GÖZALTILARI SERBEST BIRAKILSIN’

Buldan, dün Suruç katliamının yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen eylemlere dönük polis saldırılarına da tepki gösterdi. Suruç katliamında hayatını kaybedenleri anmanın kendilerinin görevi olduğunu anlatan Buldan, ailelere başsağlığı dileyerek gözaltına alınanların da serbest bırakılmasını istediklerini vurguladı.

’24 HAZİRAN’IN SONUÇLARI HDP’SİZ SİYASETİN OLMAYACAĞINI GÖSTERDİ’

24 Haziran seçimlerini de değerlendiren Buldan, "24 Haziran seçim sonuçları bir kez daha HDP'siz bir Türkiye siyaseti olmayacağı gerçeğini ortaya çıkarmıştır. Bu bizler için çok anlamlıdır. 15 Temmuz 2016'dan bu yana ülke darbe koşullarıyla yönetilmektedir. AKP iktidarı bu darbe koşullarını kendi lehine çevirerek bunu bir fırsat haline dönüştürmüştür. Her türlü haksızlığı ve hukuksuzluğu Türkiye halklarına dayatmıştır. OHAL ile yönetilen bir ülke, kayyımlar, milletvekili arkadaşlarımızın tutuklanması, vekilliklerinin düşürülmesi ve bütün bunların yaşandığı ortam, hukukun askıya alınması, darbe uygulaması olarak karşımıza çıkmıştır. 24 Haziran'a bu koşullarda girdik ve barajı aştık. Bu bizler açısından büyük bir başarı olarak nitelendirilmiştir. Eksikliklerimizi, yetmezliklerimizi tartışacağız, konuşacağız. Çok yoğun çalışma içine gireceğiz. HDP bu ülkenin umudu ve yarınıdır” dedi.

Buldan, “Önümüzde çok zorlu bir süreç var. Demokratik siyaseti yükseltmemiz gereken bir siyasi süreçle karşı karşıyayız. Dün Meclis'ten geçen OHAL kanunu darbe uygulamalarını kalıcı hale getirmenin yasalarıdır. Geçici OHAL'in kalktığını, kalıcı OHAL'in hayata geçtiğini bir kez daha ifade etmek isteriz” diye konuştu. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, şunları söyledi:

“HDP'den seçilen 4 milletvekiline hızla soruşturmanın açılmasını asla kabul etmiyoruz. Arkadaşlarımız taziyelere gittiler. Bu bizim kültürümüzde olan bir şeydir. Elbette ki yaşamını yitiren insanlarımızın ailelerine gitmek bizim en büyük görev ve sorumluluğumuzdur. Kim, neden dolayı yaşamını yitirmiş olursa olsun biz o ailelerin yanında olmaya devam edeceğiz. İnsanların yaşamını yitirmemesi için yürüttüğümüz büyük bir mücadele var. Ama buna rağmen insanlar yaşamını yitiriyorsa eğer, bu çatışmalı süreçte hayatını kaybeden insanlarımızın aileleriyle birlikte olmak bizlerin görevidir. Bunu her zaman yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.”

Buldan'ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

6 yaşındaki çocuk kafasına isabet eden kurşunla hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Mahkemeden çocuk yaşta evlilik için 'yasaları bilmiyor' beraati

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...