21 Temmuz 2018 10:28

Tutuklu kanser hastası hastaneye kaldırıldı

Samsun cezaevinde kalan kanser hastası 70 yaşındaki Koçer Özdal, Ankara Numune Hastanesine kaldırıldı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Samsun Bafra T Tipi Cezaevinde kalan kanser hastası 70 yaşındaki Koçer Özdal, sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine Ankara Numune Hastanesine kaldırıldı.

Samsun Bafra T Tipi Kapalı Cezaevinde ağırlaştırılmış müebbet hükümlüsü olan Koçer Özdal’ın, Ankara Numune Hastanesine sevk edildiği öğrenildi. Muş’ta 2014 yılında oğlu Savcı Özdal ile tutuklanıp, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan 70 yaşındaki Özdal’ın 4 yıldır cezaevinde olduğunu ileten cezaevi arkadaşları, Özdal’ın son iki yılını cezasının onaylanmasından kaynaklı tek başına hücrede geçirdiğini belirtti. Arkadaşları, cezaevinde kaldığı süre içinde koşullardan kaynaklı böbreklerinin iflas ettiğini, yüksek tansiyon ve son olarak mesane kanseri teşhisi konulduğunu aktardı.

Son bir yıldır kanserle mücadele eden Özdal’ın, geçtiğimiz aylarda ameliyat edildiği, cezaevinde bulunan diğer hükümlülerin ısrarları üzerine tek kişilik hücreden alınıp koğuşa verildiği, Özdal’ın ancak diğer hükümlülerin yardımı ile ihtiyaçlarını karşılayabildiği ifade edildi.

SAĞLIK DURUMU KÖTÜLEŞYOR

Özdal’ın, cezaevi yönetiminin keyfi uygulamalarından kaynaklı sık sık diyalize götürülmediğini, kullanması gereken kanser ilaçlarının ise saatinde ve düzenli verilmediğini aktaran arkadaşları, cezaevi koşullarından kaynaklı sağlık durumunun kötüleştiğini ve nihayet Ankara Numune Hastanesine sevk edildiğini belirtti. (Samsun/MA)

ÖNCEKİ HABER

DİSK: OHAL ve başkanlık emeğe zararlıdır

SONRAKİ HABER

‘Büyük afetlerde cesetleri koyacak yerimiz yok’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa