21 Temmuz 2018 09:28
Son Güncellenme Tarihi: 21 Temmuz 2018 11:41

Kılıçdaroğlu'dan kurultay yanıtı: Birileri koltuk derdinde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olağanüstü kurultay için toplanan imzalara dair konuştu: Allah aşkına Türkiye'nin gündemi ne?

Fotoğraf: Elif Öztürk/AA

Paylaş

Parti içerisindeki muhaliflerin olağanüstü kurultay çağrısı hakkında açıklama yapan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "İnsanlar geçim derdinde. Birileri koltuk derdinde, olacak şey değil" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski bakanlardan Cahit Kayra’yı Kadıköy’deki evinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından kurultay isteğine dair açıklama yaptı.

 “Olağanüstü kurultay isteyenler yeterli sayıya ulaşacak mı? İmza tartışması var. Neler söyleyeceksiniz?” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Allah aşkına Türkiye’nin gündemi ne? Türkiye’nin gündemine bir bakmamız lazım. İnsanlar hapishanelerde tutuluyor. Yargı eliyle yargısız infazlar yapılıyor. Ekonomi perişan vaziyette. İnsanlar geçim derdinde. Birileri koltuk derdinde, olacak şey değil. Gündem farklı bir gündem. Türkiye’nin gündemine kilitlenmemiz lazım. Milletvekili hapiste. Hangi gerekçe ile hapiste olduğunu hepimiz görüyoruz. Enis Berberoğlu nasıl tutuklanıyor, nasıl içeriye atılıyor hepimiz biliyoruz. Eren Erdem aynı şekilde. Davası öne alınıyor. Bütün bunlar Türkiye’nin gündemindeyken biz nelerle uğraşıyoruz. Önümüzdeki günlerde bir toplantı yapacağım. Genel yayın yönetmenleri ile bir araya geleceğim” şeklinde cevap verdi.

ERKEK: İMZALAR GENEL MERKEZE ULAŞMALI

CHP'de muhalifler olağanüstü kurultay için şu ana kadar 604 imzanın toplandığını açıklamıştı.

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Muharrem Erkek ise kurultay için toplanan imza tartışmalarına değinerek “Salt çoğunluğa yakın bir irade varsa gereğini yaparız.” açıklaması yaptı. Erkek, “Olağanüstü kurultay talebi ortada. Dün bir açıklama yapıldı. 604 imza topladıklarını ilan ettiler. Eğer gerçekten 604 imza varsa tartışmalara gerek olmadan bizlerin sorumlulukların yerine getirilmesi gerekir. Sunulsaydı bu belgeler partimiz olağanüstü kurultay çağrısı yapılacaktı.  Salt çoğunluğa yakın bir irade varsa gereğini yaparız” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da kombi montajı yaparken balkondan düşen işçi öldü

SONRAKİ HABER

Muharrem İnce: Değişmesi şart olanların tasfiye edileceğine inanıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...