22 Temmuz 2018 11:06

Atatürk'e hakaretten gözaltına alınan S.İ. tutuklandı

Antıkabir'e gittiği esnada Atatürk'e hakaret ettiği bir video çeken S.İ. adlı kadın tutuklandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Anıtkabir ziyaretinde çektiği videoda Mustafa Kemal Atatürk'e hakarette bulunduğu öne sürülen genç kadın, hakkında soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınan S.İ, tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Anıtkabir'de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği görüntüsü sosyal medyada yer alan S.İ hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu'nca başlatılan soruşturmanın ardından polis ekipleri, genç kızın yakalanması için harekete geçti.

Erzurum'un İspir ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu belirlenen 23 yaşındaki S.İ, Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekiplerince halasının Demetevler semtindeki evinde gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürülen şüphelininin Güvenlik Şube Müdürlüğündeki ifade işlemleri devam ediyor. S.İ'nin, 19 Temmuz'da akrabalarını ziyaret için başkente geldiği öğrenildi.

Anıtkabir'de çektiği video ile Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden S.İ, görüntülerin sosyal medyada yayınlamasından sonra gelen tepkiler üzerine bir video daha paylaştı. Son paylaştığı videoda "Ben dini ve siyasi görüşümü Atatürkçü bir arkadaşım ile paylaştım ve bana saygı duymadı. Tartıştık, sinirlendim. Ben Atatürk'e saygı duymasam zaten Anıtkabir'e gitmem. Ama sırf ona çok sinirlendiğim için, benim düşünceme saygı duymadığı için, kötü kelimeler kullandığı için ben de ona kullandım. Bu videoyu çekip sadece ona attım. O da sosyal medya hesabından paylaşmış ve bu gittikçe yayıldı. Ben açıkçası şu anda ne yapacağım bilmiyorum. Söylediğim kelimelerden dolayı herkesten çok özür diliyorum. Ama dediğim gibi, ben saygı duymazsam Anıtkabir'e gitmezdim. Anıtkabir'e gittim ama söylediğim kelimeler sinirle olan bir şeydi. Çünkü o da benim görüşüme saygı duymamıştı. O yüzden söyledim. Ailemden, arkadaşlarımdan, yakın çevremden çok büyük tepki aldım. Özür diliyorum" diye konuştu.

ANKARA C. BAŞSAVCILIĞI: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret içeren videonun yayınlanmasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından "Anıtkabir'de Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği video görüntüsü sosyal medyada yer alan şahıs ile ilgili olarak Ankara C. Başsavcılığı Basın suçları soruşturma bürosu tarafından soruşturma başlatılmıştır. Şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" açıklaması yapıldı.

MELİH GÖKÇEK'İN HEDEF GÖSTERDİĞİ TUĞÇE MADEN'DEN AÇIKLAMA

Melih Gökçek'in, fotoğrafını kullanarak hedef gösterdiği Tuğçe Maden, Twittter'dan açıklama yaptı.

Gökçek, ODTÜ'lü olduğunu belirterek Tuğçe Maden'e ait fotoğrafları sosyal medyada Anıtkabir'de Atatürk'e hakaret eden S.İ.'ye ait gibi paylaşmıştı. Maden, izinsiz ve yalan amaçlı kullanılan fotoğraflarına ilişkin hukuki süreç başlatacağını açıkladı.

Melih Gökçek, "Yalancının mumu yatsıya kadar da yanmıyor. Kız ODTÜ’lü... çarşafla ilgisi filan yok... Tam bir provakatör... İşte normal yaşantısı ve çarşaflı hali" diyerek bir fotoğraf paylaşmıştı.

Kısa süre sonra fotoğrafın S.İ.'ye değil Tuğçe Maden'e ait olduğu anlaşılmış, Maden, olaya sosyal medya üzerinden tepki göstermişti.

Konuya ilişkin Twitter'dan bir açıklama yapan Maden, "Arkadaşlar kimse merak etmesin! Ben bu olayın takipçisi olup sözkonusu hesap sahiplerine bir bir tazminat davası açacağım ve meblayı @ahbapplatformu na bağışlayacağım." ifadelerini kullandı.

Maden, "O kadar çok destek mesajı alıyorum ki; hepiniz çok sağolun. Ülkede hakkaniyetli insanlar da varmış demek ki. Yaşayın" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Görme engelli Ahmet Üstünel, kanosuyla Boğaz’ı geçti

SONRAKİ HABER

Pakistan'da ailesinden destek görmeyen milletvekili adayı intihar etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...