21 Temmuz 2018 08:31

Irak'taki protestolara polis saldırdı, 1 kişi daha öldü

Irak'ta temel alt yapı ve hizmet yoksunluğu gerekçesiyle başlayan protestolar 2. haftasına girdi. Protestolara polis saldırılarında 1 kişi daha öldü.

Fotoğraf: Murtadha Sudani /AA

Paylaş

Irak’ın güney ve orta kesiminde elektrik ve su gibi temel alt yapı ve hizmet yoksunluğu gerekçesiyle düzenlenen gösteriler ikinci haftasına girdi. Gösterilerde dün Irak güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu bir kişi daha hayatını kaybetti.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Divaniye kentinde güvenlik güçleri, Şii Bedir Örgütü binası önünde toplananları dağıtmak için ateş açtı. Olayda bir kişi hayatını kaybetti. Liderliğini Hadi el Amiri’nin yaptığı ve aynı ismi taşıyan silahlı kanadı da olan örgüt, Irak’taki en güçlü silahlı milis güçlerden sayılıyor.

Haşdi Şabi komutanlarından da olan Amiri’nin başını çektiği Fetih Koalisyonu, 12 Mayıs’ta yapılan genel seçimlerde ikinci çıkmış ve 329 sandalyeli meclise 47 milletvekili göndermişti.

Ülkenin güney vilayetlerinde işsizlik sorunuyla başlayan gösteriler, elektrik kesintisiyle daha da tırmandı. Basra, Musenna, Zikar, Meysan ve Necef’ten kısa bir süre sonra, 14 Temmuz’da gösteriler başkent Bağdat’a kadar yayıldı.

Irak güvenlik güçleri, protestoları bastırmak için eylem yapanlara gerçek mermiyle saldırıyor.  Güvenlik güçlerinin saldırısı sonucu şu ana kadar 7 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kozlu'da maden ocağında hava borusu patladı, 4 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

Görme engelli Ahmet Üstünel, kanosuyla Boğaz’ı geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa