22 Temmuz 2018 09:58
Son Güncellenme Tarihi: 22 Temmuz 2018 17:52

Tokat'ta kaybolan Evrim'in amcası serbest bırakıldı

Tokat Turhal'da kaybolan ve 13 gündür aranan 3,5 yaşındaki Evrim Atış'ın annesi ve babasının sorgusu sürüyor. Amcası ise serbest bırakıldı.

Tokat Turhal'da kaybolan 3 buçuk yaşındaki Evrim Atış (Fotoğraf: DHA)

Paylaş

Tokat'ın Turhal ilçesinde, 10 Temmuz'da yayladaki çadırlarının önünde kardeşiyle oynarken kaybolan 3,5 yaşındaki Evrim Atış'ın annesi ve babası ile amcası gözaltına alındı. Evrim Atış'ı arama çalışmaları sürerken anne ve babanın da sorgusu sürüyor. Amcası ise sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Dilek- Burhan Atış çiftinin 2 çocuğundan büyüğü olan Evrim Atış, 13 gün önce sabah saatlerinde, Yenisu köyü yaylasındaki çadırdan hayvanları suya götürmek için ayrılan babaannesi Satı Atış'ın peşinden gitti. Evrim'in arkasından geldiğini gören Satı Atış, gelini Dilek'e seslenerek, torununun çadıra bırakılmasını istedi. Evrim'i çadıra götüren ve en son çadırın önünde kardeşi Satı Atış (1,5) ile oynarken gören Dilek Atış, ahıra girdi. Bir süre sonra dönen Satı Atış, torununun çadırda olmadığını fark etti. Çevrede aranan Evrim, bulunamayınca komşulardan da yardım istenirken, jandarmaya haber verildi. İhbar üzerine yaylaya jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Küçük Evrim, 13 gündür yapılan aramalara rağmen bulunamadı.

ANNE VE BABA GÖZALTINDA

Evrim'in annesi Dilek Atış, Baba Burhan Atış ve amcası Niyazi Atış, babaanne Sati Atış ve köy sakinlerinden Ali Hin dün akşam saatlerinde gözaltına alındı. Turhal İlçe Jandarma Komutanlığında ifadelerinin alınmasının ardından babaanne Satı Atış ve Ali Hin serbest bırakıldı.

Evrim'in annesi Dilek, ve babası Burhan Atış, Turhal İlçe Jandarma Komutanlığında gözaltında tutuluyor. Amcası Niyazi Atış ise serbest bırakıldı.

Bugün akşam saatlerinde Turhal İlçe Jandarma Komutanlığında ifadesi tamamlanan Niyazi Atış, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, "Söyleyecek bir şeyim yok. Bizde arıyoruz. Bizi de çağırdılar ifadeye ona geldik' dedi.

Ayrıca Jandarma Arama Kurtarma Timleri, Tokat İl Jandarma Komutanlığına bağlı komando timleri  ve AFAD ekipleri bölgede Evrim'i arama çalışmalarına devam ediyor.  (Tokat/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Nemanja Bjelica, Sacramento Kings'le anlaştı

SONRAKİ HABER

Kozlu'da maden ocağında hava borusu patladı, 4 işçi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...