21 Temmuz 2018 05:14
Son Güncellenme Tarihi: 21 Temmuz 2018 06:07

Enis Berberoğlu Yargıtay kararına nasıl tepki göstereceğini açıkladı

Hakkındaki yargılamayı durdurma talebi Yargıtay tarafından reddedilen, Enis Berberoğlu, dış dünyayla iletişimi kesecek, mahkemede savunma yapmayacak.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Hakkındaki yargılamayı durdurma talebi Yargıtay tarafından reddedilen ve hâlâ tutuklu bulunan Enis Berberoğlu karara nasıl tepki göstereceğini açıkladı.

Avukatları Murat Ergün ve Yiğit Acar aracılığıyla kararını açıklayan Berberoğlu, "Pazartesi sabahından itibaren ailemle, avukatlarımla ve milletvekilleriyle açık-kapalı görüşe çıkmama, mahkemelerde savunma hakkımı kullanmama ve dışarıyla haberleşmeyi kesme kararı aldım" dedi.

Berberoğlu'nun açıklaması şöyle:

"İşte bağımsız kararım...

Anayasal hakkımın Yargıtay 16. Daire tarafından ayaklar altına alınmasına ne tepki vereceğimi epeyce düşündüm.

Sonuçta Pazartesi sabahından itibaren ailemle, avukatlarımla ve milletvekilleriyle açık-kapalı görüşe çıkmama, mahkemelerde savunma hakkımı kullanmama ve dışarıyla haberleşmeyi kesme kararı aldım.

Bu zor karar doğaldır ki ailemi, avukatlarımı, partimi ve sevenlerimi mutlu etmeyecek, dolayısıyla onlardan bağımsız ve hatta onlara rağmen uygulamam zorunlu. Ama herkes bilsin ki niyetim onları üzmek değil tam aksine daha fazla üzülmelerini engellemek ve korumak.

Çünkü görüyorum ki benim etrafımda dönen tartışmalarda aileme, partime ve hatta seçmenlerime bile çamur sıçrıyor, çektiğim eziyet yoldaşlarıma korku salma amacıyla malzeme ediliyor.

Tabii ki görüşemediklerimi çok özleyeceğim ve fakat biliyorum ki her ne kadar ormanda yaşasa da her ağaç tek başına ve ayakta ölür."

Cumhuriyet gazetesi bugünkü manşetinde Berberoğlu'nun açlık grevine başlayacağını açıklamıştı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, durdurulan MİT TIR'ları görüntülerini Cumhuriyet Gazetesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a ilettiği iddiasıyla yargılandığı davada 5 yıl 10 ay hapisle cezalandırılan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkındaki davanın, "yeniden milletvekili seçilmesi nedeniyle durması" talebiyle yapılan başvuruyu reddetmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

KPSS'nin ilk oturumu başladı

SONRAKİ HABER

Bedelli askerlikte 28 gün şartının kaldırılması gündemde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...