21 Temmuz 2018 04:45

Facebook, 13 yaşın altındaki kullanıcı hesaplarını kapatacak

Facebook ve Instagram, 13 yaşın altında tespit ettiği kullanıcılarının hesaplarını kapatmak için daha aktif davranacak.

Görsel: Pixabay

Paylaş

Facebook ve Instagram, 13 yaşın altında tespit ettiği kullanıcılarının hesaplarını daha aktif bir biçimde kapatma kararı aldı. Yasal olarak 13 yaşın altındaki kullanıcılara izin verilmese de uygulamada sadece mahkemeye veya soruşturmaya konu olduğu takdirde hesaplar incelemeye alınıyordu.

Facebook, TechChurch’e yaptığı açıklamada çocuk kullanıcılarını koruma kararını daha aktif bir şekilde uygulamaya alacaklarını ve 13 yaşın altında tespit ettikleri kullanıcı hesaplarını kapatacaklarını açıkladı.

Kapatılan hesapları geri almak için kullanıcıların devlet tarafından verilmiş bir fotoğraflı kimlik kartı ile 13 yaşından büyük olduklarını ispat etmelerini isteyecek.

Değişiklik kararı İrlanda merkezli bir firmanın Facebook’ta 13 yaş altındaki kullanıcıları görmezden geldiği bir içerik incelemesi yaptığının fark edilmesi üzerine geldi.

Facebook’tan bir yetkilinin TechCrunch’a, yaptığı açıklamada hesapları kontrol eden çalışanlarının Facebook ve Instagram için yaş politikasını uygulamak için yeni bir eğitim programına alındığını açıkladı. Bu uygulamayla Facebook’un, reşit olmayan kullanıcılar için hesap avcılığına benzer büyük bir tarama çalışmasının başlayacağı anlamına gelmese de, karşılaşılanları görmezden gelmeyi engelleyecek. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere’de çocuklar casus olarak kullanılıyor

SONRAKİ HABER

Akit yazarından 'sansür' isyanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa