21 Temmuz 2018 04:20

Birleşik Metal'de Avukat Ahmet Ergin işe iade davasını kazandı

Birleşik Metal-İş'te 'Yönetimin adamı' olmaması ve siyasi görüşleri nedeniyle işten atılan Avukat Ahmet Ergin, işe iade davasını kazandı.

Logo: Birleşik Metal-İş Facebook sayfası

Paylaş

Birleşik Metal-İş Genel Merkezi tarafından işten atılan Avukat Ahmet Ergin, işe iade davasını kazandı. “Yönetimin adamı” olmaması ve siyasi görüşleri nedeniyle işten atılan, yazılı gerekçe olarak ise “İş yükünün azalması” ileri sürülen Ergin, Birleşik Metal-İş adına grev yasağına karşı AYM’ye başvuruda bulunmuş, başvurusu olumlu sonuçlanmıştı.

İstanbul Anadolu 4. İş Mahkemesi, önceki gün görülen 3. celsede karar verdi. Kararda Birleşik Metal-İş’in fesih işleminin geçersizliğine ve Avukat Ahmet Ergin’in işe iadesine karar verildi. Karar İstanbul Bölge Adliye Mahkemesinde istinaf edilebilecek.

Kararın kesinleşmesinden sonra Av. Ergin’in işe başlamak üzere başvurması gerekiyor. Başvuruya rağmen işe alınmaz ise sendika, 4 aya kadar doğmuş bulunan ücret ve diğer hakları ile 4 aylık brüt ücret tutarında tazminat ödeyecek. Avukat Ahmet Ergin’in işine 12 Eylül 2017 günü haksız ve geçerli bir sebep olmaksızın son verilmişti. Sendika içerisinde “yönetimin adamı/muhalif” ayrımı yapmaksızın tüm üye, temsilci ve yöneticilere hukuki destek sunan Avukat Ergin’in işine, “yönetimin adamı” olamaması ve siyasi görüşleri nedeniyle son verilmişti. Yazılı fesih sebebi ise iş yükünün azalması olarak gösterilmişti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Urfa'da bir iplik fabrikasında çıkan yangın 11 saat sonra söndürüldü

SONRAKİ HABER

Tuzla'daki kimyasal atık skandalı davasında şüphelilere hapis istemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...