21 Temmuz 2018 04:10
Son Güncellenme Tarihi: 21 Temmuz 2018 11:50

Urfa'da bir iplik fabrikasında çıkan yangın 11 saat sonra söndürüldü

Urfa 2. Organize Sanayi Bölgesindeki iplik fabrikasında çıkan yangın itfaiye ekiplerinin 11 saat süren çalışması sonucu söndürüldü.

Fotoğraf: Ali Leylak/DHA

Paylaş

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) bir iplik fabrikasında çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

2. OSB'de bir iplik fabrikasının makine bölümünde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Pamuk ve iplik balyalarının tutuşmasıyla kısa sürede büyüyen alevler fabrikanın diğer bölümlerine de sıçradı. İtfaiye ekipleri ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri olay yerine sevk edildi. Yangına müdahale etmekte güçlük çeken itfaiye ekipleri fabrikanın bazı duvarlarını yıktı. Çalışmalar sırasında çöken duvarın altında kalarak yaralanan iki işçi ambulansla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. 45 personelin 20 araçla müdahale ettiği yangın yaklaşık 6 saatte söndürüldü. Bölgede ekiplerin soğutma çalışması sürüyor.

YANGIN 11 SAAT SONRA SÖNDÜRÜLDÜ

Saat 01.00 sıralarında çıkan yangın, 14 bin ton su, 25 itfaiye aracı ve tanker ve 100'ün üzerinde personelin katıldığı müdahaleyle yaklaşık 11 saatlik çalışmayla söndürüldü. Fabrikada büyük çapta zarar meydana geldi.

Gece boyunca yürütülen çalışmaları olay yerinde inceleyen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile Eyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, yaralanan 2 işçiyi de hastanede ziyaret etti.

(AA)

ÖNCEKİ HABER

Adıyaman'da tarım işçilerini taşıyan minibüs kaza yaptı: 15 yaralı

SONRAKİ HABER

Birleşik Metal'de Avukat Ahmet Ergin işe iade davasını kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...