20 Temmuz 2018 19:19
Son Güncellenme Tarihi: 21 Temmuz 2018 08:10

2 gün haber alınamayan Kamil Açar: Silahlı kişilerce kaçırıldım

Diyarbakır’da 2 gün boyunca kendisinden haber alınamayan iş insanı Kamil Açar, silahlı kişilerce kaçırıldığını açıkladı.

Kolaj: MA

Paylaş

2 gündür kendisinden haber alınamayan ve dün gece evine dönen Diyarbakırlı iş insanı Kamil Açar, uzun namlulu silahlı kişilerce aracının önünün kesildiğini, ellerinin kelepçelendiğini ve gözlerinin bağlanarak kaçırıldığını söyledi.

Urfa'dan Diyarbakır'a 18 Temmuz’da özel aracıyla gelirken Pirinçlik Karakolu'na 2 kilometre mesafede aracı bulunan ve yapılan tüm arama ve girişimlere rağmen kendisinden 2 gün boyunca haber alınamayan Diyarbakırlı iş insanı Kamil Açar, dün gece saatlerinde evine dönmüştü. Eve gelmesinin ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi'ne dün gece avukatları eşliğinde ifade veren Açar, bugün ise durumuna ilişkin avukatları ve ailesi aracılığıyla yazılı açıklama yaptı.

Avukatları aracılığıyla yapılan açıklama şöyle: "Müvekkilimiz Kamil Açar bir iş görüşmesi için gittiği Nevşehir’den Diyarbakır’a evine dönerken 18 Temmuz 2018 tarihinde yaklaşık olarak saat 20.30 sıralarında Pirinçlik Civarında aracının önü kimliği belirsiz uzun namlulu silahlı kişilerce kesilerek alıkonulmuştur. Arabasından indirilir indirilmez elleri arkadan plastik kelepçe ile bağlanıp, gözleri ve yüzü geniş bir bezle kapatılıp zorla bir araca bindirilip kaçırılmıştır. Daha sonra neresi olduğu belirsiz bir yere götürülerek, 20 Temmuz günü akşam saatlerine kadar kapalı bir yerde tutulmuştur.20 Temmuz akşam saatlerinde Diyarbakır şehir merkezine yakın bir tarlada serbest bırakılmış ve buradan anayola çıkıp bulduğu bir taksiye binmiştir. Taksicinin telefonu ile ailesini arayıp eve doğru gelmekte olduğunu bildirmiş ve saat 21.30 sıralarında evine ulaşmıştır. Evine ulaştıktan kısa bir süre sonra adli işlemler için emniyete götürülmüş, ifade işlemlerinin bitmesinin ardından bu sabah itibariyle evine dönmüştür. Bütün kamuoyuna gösterilmiş olan duyarlılık için Kamil Açar ve ailesi adına teşekkür ediyoruz. Saygılarımızla Kamil Açar Ailesi Avukatları." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Trump'ın McDougal'a 'sus payı' ödemesine dair konuşması kaydedildi'

SONRAKİ HABER

Muğla’da iş cinayeti: 1 işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...