20 Temmuz 2018 15:20

Adnan Oktar grubundaki kadınlara lityum hapı verildiği iddia edildi

Adnan Oktar'ın villasında tutulan ve programlara çıkan kadınlara 'duygu durumlarını kontrol altında tutmak için' lityum hapı verdiği iddia edildi.

Fotoğraf: Hakan Kaya/DHA

Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 168 kişinin tutuklanması sonrası emniyet kaynakları ifade işlemleri sırasında edindikleri bilgileri medyaya sızdırmaya başladı.

Bu iddialardan birine göre Adnan Oktar'ın televizyon kanalı A9TV'de programlara çıkan kadınlara düzenli olarak lityum hapı veriliyor.

Habertürk Muhabiri Murat Karataş'ın lityum hapının ne maksatla veriliyor olabileceğini Psikiyatri Uzmanı Dr. Uğur Hatıloğlu'ya sordu. Hatıloğlu, "Özellikle bipolar bozukluk dediğimiz, daha da Türkçeleştirirsek iki uçlu duygu durum bozukluğunda sık tedavisine başvurduğumuz bir ilaç. Kişinin duygu durumu çok yükselmediği için duygu durumunu normale çekmeye yarıyor. Kişinin risk alıcı davranışları, kendini kontrol edememesi, çok hızlı konuşması gibi mani semptomlarını baskılıyor. Hareketleri yavaşlatıyor, düşünceyi yavaşlatıyor, konuşmayı yavaşlatıyor. İntihar riski yüksek, sık sık intiharı olan ya da intihar düşünceleri normal tedavilere cevap vermeyen hastalarımızda da lityumdan faydalanabiliyoruz" yanıtını verdi.

Sağlık sektöründe uzun yıllardır kullanıldığı belirtilen hap, bipolar bozukluğun mani dönemini yani duygu durumunun yükseldiği anları kontrol altında tutmaya yarıyor.

EDİRNE F TİPİ CEZAEVİNE NAKLEDİLECEK

İstanbul merkezli operasyonda tutuklanan Adnan Oktar'ın, konulduğu Silivri Cezaevi'nden, Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'ne nakledileceği belirtildi.

Tutuklanmasının ardından Silivri Cezaevi'ne konulan Adnan Oktar'ın Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'ne nakledilmesine karar verildi. Oktar'ın Edirne'ye getirilerek F Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulacağı belirtildi. Adnan Oktar'ın cezaevinde tek kişilik hücrede tutulacağı öğrenildi.

VİLLASINDA YAPILAN ARAMADAN AYRINTI PAYLAŞILDI

Öte yandan Adnan Oktar'ın Kandilli'deki villasında yapılan polis aramasına ilişkin yeni görüntüler basına dağıtıldı. Adnan Oktar ve grubuna yönelik başlatılan soruşturmada polis tarafından Kandilli'de bulunan villada aramalar yapılmıştı. Aramalarda ele geçirilenlere polis tarafından el kondu.

Emniyetten aramalara ilişkin yeni görüntüler paylaşıldı. Görüntülerde aralarında uzun namlulu silahların da olduğu tabancalar bulunuyor. Ayrıca bu silahlara ait yüzlerce mermi ve fişek de ele geçirildi. Öte yandan aramalarda bulunan çelik kasaların içinde yüzlerce Amerikan Doları bulundu. Aramalarda duvarlara asılı halde onlarca tablonun yanı sıra aralarında saat ve tesbihlerin de olduğu eşyalar da bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Üçüncü Ali Deniz Uzatmaz Futbol Turnuvası başlıyor

SONRAKİ HABER

Buldan: Şimdi demokratik mücadeleyi daha da yükseltmek istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...