20 Temmuz 2018 06:35
Son Güncellenme Tarihi: 20 Temmuz 2018 10:04

Trabzon'da yolcu midibüsü devrildi: 2 ölü, 12 yaralı

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde yolcu midibüsünün devrilmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde yolcu midibüsü, ahşap elektrik direklerinin nakli sırasında vince bağlı halattan kurtularak yola düşen direğe çarpıp, devrildi. Kazada, midibüste bulunan Bekir Kukul (73) ve Serhan Akyol (22) yaşamını yitirdi, 12 kişi yaralandı. Akyol'un bilgisayar mühendisliği bölümünden yeni mezun olduğu ve staj için midibüsle Trabzon'a gittiği öğrenildi.

Kaza, saat 08.00 sıralarında Vakfıkebir ilçesi Yalıköy mevkiinde eski devlet sahil yolu üzerinde meydana geldi. Trabzon- Vakfıkebir arasında sefer yapan, Mehmet Dervişoğlu yönetimindeki 61 S 3508 plakalı yolcu midibüsü, Yalıköy viyadüğü yakınlarında yol kenarında ahşap ve demir elektrik direklerinin kamyona nakli sırasında 25 DB 327 plakalı vince bağlı halattan kurtularak yola doğru düşen direğe çarptı. Direk, seyir halindeki midibüsün ön camına çarparken, sürücü Dervişoğlu direksiyon kontrolünü yitirdi. Midibüs, yol kenarındaki beton bloğa da çarparak devrildi.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen çok sayıda sağlık ve itfaiye ekipleri yaralılara müdahale etti. Kazada, midibüste bulunan Bekir Kukul ve Serhan Akyol'un yaşamını yitirdiği, 12 kişinin yaralandığı belirlendi. Yaralılar ilk müdahale sonrası ambulansla çevredeki ve kentteki bazı hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, kazada yaşamını yitiren Serhan Akyol'un bilgisayar mühendisliği bölümünden yeni mezun olduğu ve staj için midibüsle Trabzon'a gittiği öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. (Trabzon/DHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li iki milletvekiline daha 'cenaze' soruşturması açıldı

SONRAKİ HABER

CHP'li Erdal Aksünger: CHP, HDP ile ittifak yapmalıydı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...