05 Eylül 2012 11:02

Dersim Katliamı’nı unutma, yangınlara sessiz kalma

Ankara Dersimliler Derneği ve Devrimci 78’liler Federasyonu, Dersim Katliamını hatırlatmak ve unutturmamak için “12 Eylül Utanç Müzesi” etkinlikleri kapsamında bir yürüyüş düzenledi.Yürüyüş boyunca, Dersim’de operasyonlardan dolayı süren orman yangınlarına dikkat çekilerek, devletin ses

Dersim Katliamı’nı unutma, yangınlara sessiz kalma
Paylaş

Yürüyüş boyunca, Dersim’de operasyonlardan dolayı süren orman yangınlarına dikkat çekilerek, devletin sessiz kalması protesto edildi. 12 Eylül Askeri darbesinin 32. yılı olması sebebiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen “12 Eylül Utanç Müzesi” etkinlikleri üçüncü gününde, Dersim Katliamı’na dikkat çekildi.

Yüksel Caddesi’nde bugün bir araya gelen Ankara Dersimliler Derneği ve Devrimci 78’liler Federasyonu üyeleri, “Hesti Xo “Wirra Meke Wayir Wejike (Dersim’de yapılan katliamı unutma unutturma)” yazılı bir pankart açtı.

‘KATLİAMI UNUTMAYIN’

Buradan müzenin bulunduğu Çağdaş Sanatlar Merkezine yürüyen dernek ve federasyon üyeleri, yürüyüş boyunca attıkları sloganlar ile “Dersim Katliamı’nı unutmayın” mesajı verdi. Yürüyüşte açılan Kürtçe, Zazaca dövizlerle, Dersim’de yapılan barajlar protesto edildi. Ayrıca yürüyüş boyunca; bölgede süren operasyonlar nedeniyle çıkan orman yangınlarına ilişkin sloganlar dikkat çekerken; devletin, orman yangınlarına seyirci kalması da protesto edildi.

Yürüyüşün ardından müzede darbe döneminde öldürülen devrimcilerin fotoğrafları önünde saygı duruşunda bulunuldu. Burada, Şair ve Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Özer bir açıklama yaptı ve açıklama sonrası eyleme katılanlara fotoğraf sergisini gezdirdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’dan Ankara’ya uzanan bir sergi: Surdibi Düşleri

SONRAKİ HABER

Afyon’da seyahat otobüslerine ırkçı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...