19 Temmuz 2018 13:39

Mülkiyeliler Birliği’nde toplusözleşme imzalandı

Mülkiyeliler Birliği Vakfı’na ait olan Kazan A.Ş. ile işçiler arasında toplusözleşme imzalandı. 8 Mart, kadın işçiler için genel tatillere eklendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Mülkiyeliler Birliği Vakfı’na ait olan Kazan A.Ş. ile işçiler arasında toplusözleşme imzalandı. Sözleşmeyle işçilere seyyanen 150 TL zam yapıldı.

Mülkiyeliler Birliği Genel merkezi’nde düzenlenen imza törenine işçiler, OLEYİS Genel Başkanı Vedat Böke, Mülkiyeliler Birliği Vakfı ve Mülkiyeliler Birliği Derneği Genel Başkanı Dinçer Demirkent ile yönetim kurulu üyeleri  katıldı.

İmzalanan toplu sözleşmeyle, her işçinin ücretine seyyanen 150 TL zam yapıldı. Aynı işi yapan işçilerin yıllar içinde oluşmuş ücret farklarının iki yıl içerisinde kapatılması da toplu sözleşme metninde yer aldı.

Toplusözleşmeyle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, kadın işçiler için genel tatillere eklendi.

Önceki toplusözleşmelerde yer alan haklar aynen korunurken, işyeri temsilcisi seçimiyle ilgili değişiklik yapıldı. İşçiler artık sendikanın onayı olmadan işyeri temsilcilerini seçebilecek.

Toplu sözleşmeyle, işçi ücretlerine ilk yıl için net 150 TL; ikinci yıl için TÜFE+1 oranında (TÜFE’nin yüzde 12’yi aşması halinde yüzde 12); üçüncü yıl için TÜFE oranında (TÜFE’nin yüzde 14’ü aşması halinde yüzde 14) zam yapıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Sistemin yarattığı sorunların ilk hedefi sağlık emekçileri oluyor'

SONRAKİ HABER

Harbiye’de Inna rüzgarı esti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...