19 Temmuz 2018 12:24

Almanya, Kuzey Afrikalı mültecileri sınır dışını hızlandırdı

Almanya, Kuzey Afrikalı mültecilerin sınır dışı edilmesini hızlandırmak için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Almanya hükümeti, Tunus, Cezayir ve Fas’ı güvenli üçüncü ülkeler arasına almak üzere harekete geçti. Bakanlar Kurulunun kararına göre Gürcistan da “mülteciler için güvenli ülke” sınıfına dahil edilecek. Buna göre söz konusu ülkelerden gelen mülteci adaylarının işlemleri kısa sürede tamamlanıp sınır dışı edilmeleri mümkün olacak.

Alman hükümeti kararına, söz konusu dört ülke vatandaşlarının iltica başvurularının neredeyse her defasında reddedilmesini gerekçe gösterdi.

Geçen yıl üç Kuzey Afrika ülkesi ile Gürcistan’dan toplam 8 bin 700 kişi Göç ve Mülteciler Federal Dairesinden iltica talebinde bulunmuştu. Başvurusu kabul edilenlerin oranı Gürcüler arasında yüzde 0.6, Cezayirlilerde yüzde 2, Faslılarda yüzde 4.1, Tunuslularda ise yüzde 2.7 olmuştu.

YEŞİLLER KARŞI ÇIKIYOR

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Robert Habeck ise medyaya yaptığı açıklamada “Mağrip ülkelerinde gazeteci, azınlıklar ve LGBTİ+’ların takibata uğradığını, adil yargılanmayıp işkenceye çekildiklerini” savundu. Habeck dolayısıyla bu ülkelerin güvenli sayılamayacağını belirtti.

İçişleri Bakanlığı ise güvenli olarak sınıflandırılmalarının, söz konusu ülkelerin vatandaşlarının bireysel başvurularının dikkate alınmayacağı anlamına gelmediğini ve her başvuru sahibinin neden iltica talebinde bulunduğunu anlatmasına imkan tanınacağını savunuyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yasak ve baskı işe yaramıyor: İran devleti kadınlarla başa çıkamıyor!

SONRAKİ HABER

Yemen’de kolera salgını can almaya devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...