19 Temmuz 2018 11:21

Betona dokunan değil betonla uyumlu proje

Ordu Çevre Derneği üyeleri, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Boztepe’de yaptığı projeyi yerinde inceledi.


Görsel: Ordu Büyükşehir Belediyesi

Paylaş

Ordu Çevre Derneği Başkanı Gül Ersan, Ordu Büyükşehir Belediyesinin Boztepe’de “Dört Mevsim Bulutlara Dokunun Projesi”nin belediyenin internet sitesindeki duyurusunda “Dünyada bir kente hakim olma noktasında...”, “Tamamen doğayla uyumlu...” ve “ Ordu mimarisinde...” gibi ibarelerin olduğunu ama inceleme sonuçlarının tam tersini gösterdiğini belirtti.

Ersan şu değerlendirmeyi yaptı: “Derneğimiz üyeleriyle proje alanına gittiğimizde, bu projenin de belediyemizin diğer projeleri gibi (Altınordu Kıyı Dolgu ve Düzenleme, Civil Deresi Ağzı, Melet Irmağı Ağzı, Durugöl’deki Stadyum vd.)  “tamamen betonla uyumlu” bir şekilde ilerlediğini gördük. İnşaat aşamasındaki binaların Ordu mimarisini ne kadar yansıttığını söylemek güç. Belediyenin internet sitesinde, 11 bin 159 metrekare alan üzerine yapılacak olan 11 dairelik 5 adet villa tipi otel ile 1 adet restoranın animasyonları var. Binaların Ordu mimarisini yansıtıp yansıtmadığı konusunda belki mimarlar odası bizleri aydınlatır.”

İNŞAAT FOTOĞRAFLARI HERŞEYİ SÖYLÜYOR

Ersan aynı duyuruda Macera Parkı’ndan da bahsedildiğini ifade ederek şu değerlendirmede bulundu: “Projede ‘özel orman alanını koruyup kollayacağız’ deniyor. Proje bitip yapım tamamlandığında göreceğiz. Bulutlara dokunan projede nedense bu hassasiyet gösterilmemiş. Boztepe’yi bilenler ya da en azından projenin inşaat aşamasındaki fotoğraflarını görenler doğanın ne kadar ‘korunduğunu’ anlayacaklardır!” (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Hava kirliliği öğrenme ve zekayı etkiliyor' iddiası

SONRAKİ HABER

Profesör, bölgeye 70 yeni bitki kazandırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...