19 Temmuz 2018 09:16

‘Tüm sağlık çalışanları zam düzenlemesine dahil edilsin’

CHP Milletvekili İrfan Kaplan, emekli uzman doktor ve diş hekimlerine zam öngören düzenlemeye tüm sağlık çalışanlarının dahil edilmesini istedi.

Fotoğraf: Evrim Aydın/AA

Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına sunulan torba yasa teklifindeki emekli uzman doktor ve diş hekimleri maaşlarına zamla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, bu düzenlemenin bütün sağlık çalışanları ve emekliler için yapılmasını istedi. Düzenlemenin sağlık sektöründe emek veren tüm çalışanlar için yapılması gerektiğinin altını çizen Kaplan, böyle bir ayrımcılığın meslektaşlar arası çalışma uyumunu ve dengesini bozacağını belirtti.

“Emekli eczacılar, hemşireler, veteriner hekimler, sağlık memurları, acil tıbbi teknisyenleri, ebeler, röntgen teknisyenleri, anestezi teknisyenleri ve daha nice sağlık alanında emek vermiş, çalışmış personellerin emekli maaşlarında neden bir düzenleme düşünülmemiştir?” diye soran Kaplan açıklamasında şu ifadelere yer verdi “ Sağlık sektörü emekçileri doktorlardan ve diş hekimlerinden ibaret sayılamaz bu nedenle tüm sağlık emekçileri de gerekli düzenlemeyi hak etmektedir. Bu düzenleme aynı mesleğe emek vermiş sağlık personelleri arasında gelir adaletsizliği yaratmakta ve mesleğin saygınlığına gölge düşürmektedir. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin de yükseldiği bir dönemde emekçiler arasında gelir adaletsizliği yaratacak bu düzenleme, ülkemizdeki sağlık sektöründeki sorunları da büyütecektir. Bu bağlamda gelir adaletsizliğinin yaratacağı durum düşünülerek ve sektör mensuplarının mesleki motivasyonu da gözetilerek bu düzenlemenin tüm sağlık emekçilerini kapsayacak bir kanunla yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Manisa'da 92 işçi yemekten zehirlendi

SONRAKİ HABER

Sevgilisine sarıldı, mahallelinin saldırısına uğradı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...