19 Temmuz 2018 03:59

Fransa’da 'mülteci hakkı' diyene gözaltı

Fransa'da 4 kişi 'Yasa dışı sığınmacıların ülkeye geçişini sağladıkları ve yardım ettikleri' gerekçesiyle gözaltına alındı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Fransa'nın Briançon kentinde, “Yasa dışı sığınmacıların ülkeye geçişini sağladıkları ve yardım ettikleri” gerekçesiyle 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Le Figaro gazetesinde yer alan habere göre, mültecilerin içinde bulunduğu kötü koşulları protesto amacıyla 22 Nisan’da İtalya sınırında düzenlenen yürüyüşe katılanlara yönelik soruşturma kapsamında, 4 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İnsani yardım faaliyeti yürüten bazı derneklerin mensupları, Anayasa Mahkemesi kararına aykırı olduğu gerekçesiyle 4 kişinin gözaltına alınmasını Briançon Jandarma Komutanlığı önünde protesto etti.

MAHKEME ‘DAYANIŞMA’ YARGILANAMAZ DEMİŞTİ

Fransa Anayasa Mahkemesi, yaklaşık 10 gün önce mültecileri sınırdan geçirdiği için 4 ay hapis cezasına çarptırılan Fransız Çiftçi Cedric Herrou’nun “dayanışma” prensibi gereğince yargılanamayacağına hükmetmişti. Mahkemenin bu kararına göre, “dayanışma” prensibi gereğince mültecilere yardım eden kişiler yargılanamayacaktı.

Herrou, 50 kadar Eritreliyi devlet demir yollarına ait eski bir binaya yerleştirmişti. Mahkemede ise “Evet mültecilere yardım ettim çünkü o insanların problemi vardı. Evet yaptım çünkü yardım etmem gerekiyordu. İnsanlar otoyol üzerinde ölüyordu. Acı çeken aileler vardı. Sınırları yerleştiren fakat sonuçlarıyla uğraşmayan bir devlet var” demişti.  kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Trump'tan tutuklu rahip için Erdoğan'a çağrı: Rehin tutuluyor

SONRAKİ HABER

İspanya’da tecavüz tanımı için yeni yasa teklifi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...