18 Temmuz 2018 20:24

Mayakovski’nin 125. yaşı kutlanıyor

Vladimir Mayakovski’nin 125. doğum günü, Türkiye Yazarlar Sendikası ve Nâzım Hikmet Kültür Merkezi birlikteliğinde kutlanacak.

Afiş

Paylaş

20. yüzyılın en büyük şairlerinden Vladimir Mayakovski’nin 125. doğum günü bugün Kadıköy Nâzım Hikmet Kültür Merkezinde kutlanacak.

Türkiye Yazarlar Sendikası ve Nâzım Hikmet Kültür Merkezi birlikteliğinde düzenlenecek dinletide TYS Başkanı Mustafa Köz’ün konuşmasının ve programı sunacak Cansu Fırıncı’nın Dünya Şiir Hareketinin “Halka Dönüş” başlığıyla yayınladığı bildiriyi okuyacak. Şairler Salih Bolat, Turgay Fişekçi, Ayten Mutlu ve Tiyatro Sanatçısı Metin Coşkun, Mayakovski şiirlerini seslendirecek. Müzisyen Ekrem Ataer ise ezgileriyle programa katılacak.

ANKARA’DA DA KUTLANACAK

Aynı gün Ankara’da Nâzım Hikmet Kültür Merkezinin düzenleyeceği ve yine Dünya Şiir Hareketi bildirisiyle, Mayakovski  şiirlerinin okunacağı programa Dünya Şiir Hareketi kurucularından Ataol Behramoğlu, Ankara Nâzım Hikmet  Kültür Merkezi Başkanı Emre Falay, Şair-Yazar Abdullah Nefes ve Ahmet Kanneci katılacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Şampiyonlar Ligi'nde 2. ön eleme turu eşleşmeleri belli oldu

SONRAKİ HABER

Harun Kolçak, ölümünün 1. yıl dönümünde anılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...