18 Temmuz 2018 17:03

Pakistan’da tutuklanan Norveçli muhabir serbest bırakıldı

Pakistan’da gözaltına alınan, Pakistan ve Norveç vatandaşı özel TV2 kanalı muhabiri Kadafi Zaman, serbest bırakıldı.

Fotoğraf Kadafi Zaman'ın twitter hesabından(@TV2Kadafi) alınmıştır

Paylaş

Mahmut ALGÜNERHAN
Oslo

Pakistan’da gözaltına alınan, özel TV2 kanalı muhabiri Kadafi Zaman, 100 bin rupi kefaletle serbest bırakıldı. 13 Temmuz günü gözaltına alınan Zaman’ın, pazartesi günü mahkemeye çıkarıldığı ve serbest kaldığı öğrenildi.

TV2 Muhabiri Kadafi Zaman’ın, Pakistan’ın eski Başbakanı Nawaz Şerif’e destek verilen bir gösteriyi izlerken gösteriye katılan birçok politikacıyla birlikte gözaltına alındığı öğrenildi. Zaman, eyleme canlı yayın yapmak için katıldığını söylerken Pakistan polisi ise Zaman’ın basın kartını göstermediğini ve başka bir politikacının arabasında gözaltına alındığını ileri sürüyor.

Öte yandan gözaltının duyulmasının ardından Norveç’in Pakistan Büyükelçiliği cezaevindeki Zaman ile görüşerek yetkililere tepki gösterdi.  Zaman da polis tarafından şiddet gördüğünü açıkladı.

Kadafi Zaman, serbest kaldıktan sonra TV2’ye yaptığı açıklamada, “20 yıllık mesleğimde birçok ülkede seçimleri takip ettim; devrimleri, felaketleri takip ettim, burada yapılanı hiçbir yerde görmedim, tam bir cehenemdi. Eylemcileri durdurmak için polisin aşırı şiddet uyguladığına tanık oldum. Basından olduğumu söylememe rağmen saldırıya uğradım, sopalarla dövüldüm. Vücudumun her tarafı morluklar içinde” dedi.

ÖNCEKİ HABER

İşten atılan Mata işçileri sendika merkezine öfkeli

SONRAKİ HABER

Hukuksuz İstinye Park inşaatına karşı 'İzmir'e sahip çıkma' çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...