18 Temmuz 2018 16:33
Son Güncellenme Tarihi: 18 Temmuz 2018 17:50

CHP’de kurultay çağrıcılarının sayısı artıyor

'Değişim ve Umut Kurultayı' adı altında olağanüstü kurultay talebiyle imza toplayanlara İlhan Cihaner ve Selin Sayek Böke de katıldı.

Fotoğraflar: DHA

Paylaş

“Değişim ve Umut Kurultayı” adıyla olağanüstü kurultay talebiyle imza toplayan CHP’li delegelerin imzalarının 500’e ulaştığı belirtilirken, genel merkez bu sayının 120 civarında olduğunu savunuyor. Parti içinde “değişim” isteyen Yaşar Tüzün, Gaye Usluer, Erdal Aksünger, Necati Yılmaz gibi isimlere İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ile Barış Yarkadaş ile İlhan Cihaner ve Selin Sayek Böke de katıldı.

ÇELEBİ: DEĞİŞİM İÇİN  +1

Yaşar Tüzün , Gaye Usluer, Erdal Aksünger, Necati Yılmaz gibi isimlere İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi de katıldı. Çelebi  sosyal medya hesabında “Ulusun geleceği için, ihtirassız yalnız vatan ve memleket selametini gaye edinerek: Değişim için + 1.” diye yazdı.

YARKADAŞ CHP YÖNETİMİNE SESLENDİ

CHP İstanbul Eski Milletvekili Barış Yarkadaş , “ Yapılması gereken 635 imza toplanmasını beklemeden kurultay çağrısında bulunmaktır. Delegeler, iradelerini kurultaydan ve değişimden yana koymuştur” açıklaması yaptı.

CİHANER VE BÖKE DE ÇAĞRI YAPTI

CHP içinde ve özellikle son olağan kurultay öncesi çok konuşulan iki isim olan İlhan Cihaner ile Selin Sayek Böke de “Gelecek İçin Biz” başlığı ile olağanüstü kurultay çağrısı yaptı.

 Söz konusu çağrıda, CHP’yi tekrar umut haline getirecek yeni bir yönetim iradesinin oluşmasına olanak sağlanması gerekliliği vurgulandı.

KILIÇDAROĞLU'NUN BAŞDANIŞMANI İSTİFA ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Ekrem Kerem Oktay da görevinden istifa etti ve kurultay çağrısı yaptı.

"CHP de değişmeli, yeniden halkımıza umut vermeli ve iktidar yürüyüşüne başlamalıdır" diyen Oktay, demokrasi mücadelesine yeni bir güç kazandırmak için önemli bir fırsat olarak gördüğü kurultayın toplanmasına imza verdiğini bildirdi.

Kılıçdaroğlu'nun diğer bir başdanışmanı Ali Arif Özzeybek de geçen hafta Genel Başkan Başdanışmanlığı görevinde istifa ettiğini duyurmuştu.

625 DELEGE İMZASI GEREKİYOR

CHP Tüzüğüne göre imza süreci başladıktan sonra 15 gün içinde toplam delege sayısının salt çoğunluğu yani 625 kurultay delegesinin imzasının parti genel merkezine bir hafta içinde verilmesi gerekiyor. Buna göre imzaların toplanması için 11 günlük süre daha bulunuyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ege Üniversitesi Rektörlüğüne ‘İşe geri al’ çağrısı

SONRAKİ HABER

'TRT’den 100 bin lira maaş alan gazeteciler kim?'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...