18 Temmuz 2018 07:48

Uğur Gürses Hürriyet’ten ayrıldı

Son yazısında Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yapılan Merkez Bankası düzenlemesini eleştiren Gürses, Hürriyet’ten ayrıldığını açıkladı.

Ekran görüntüsü: @ugurses/Twitter

Paylaş

Demirören Holding’e satılan Hürriyet gazetesinde ayrılıklar devam ediyor. Son olarak ekonomi yazarı Uğur Gürses de Hürriyet ile yollar ayrıldı. Gürses, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Hürriyet yolculuğuma son noktayı koydum. Birlikte çalıştığım arkadaşlarıma, okurlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Gürses son yazısında Merkez Bankası için Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yapılan düzenlemeyi eleştirmiş "Görev süreleri merkez bankacılığında bağımsızlık için en önemli kalkandır. Merkez bankalarının bağımsızlığı için 3-4 unsurdan biri üst yöneticilerin görev süresinin uzunluğu. Bunun kısaltılması dünyanın her yerinde bağımsızlık kalkanının zayıflatılması olarak görülür, kaygı uyandırır, piyasaları rahatsız eder" ifadesini kullanmıştı.

UĞUR GÜRSES KİMDİR?

Uğur Gürses, 1963 yılında Ankara’da doğdu. 1985 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu.

Çalışma hayatına 1986 yılında T.C. Merkez Bankası’nda başladı. Döviz kuru politikası, portföy yönetimi, döviz rezerv yönetimi ve açık piyasa işlemleri konularında çalıştı. 1994 yılında özel kesime geçti, 2000 Eylül ayına kadar ticari bankalarda üst kademe yöneticilik yaptı. Bankacılığı bırakarak 2000-2005 arasında CNN Türk televizyonunda ekonomi yorumculuğu ve ekonomi haber yöneticiliği yaptı.

Yorumculuğu 2012 yılında SKYTÜRK360 televizyonunda sürdürdü. 1999 yılında Yeni Yüzyıl gazetesinde başladığı günlük ekonomi ve finans yazılarına, daha sonra Yeni Binyıl gazetesinde devam etti. 2001 yılından beri de yazılarını Radikal gazetesinde sürdürdü. 2014 Nisan ayından itibaren Hürriyet’te yazmaya başladı. (MA)

ÖNCEKİ HABER

ÖSYM'nin yapısı değişti, sınavlar şirketlerle yürütülecek

SONRAKİ HABER

Savcı, Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğunun devamını istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...