18 Temmuz 2018 04:16

CHP’nin Çorlu raporu: 5 kontrol memuru yerine 1 memur vardı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün tren kazasının yaşandığı bölgeye giderek CHP’nin ihmalleri ortaya koyan raporunu açıklayacak.

Fotoğraf: Özgün Tiran/AA

Paylaş

Çorlu’da 24 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasına ilişkin ihmaller CHP tarafından raporlaştırıldı. Raporda Türkiye genelinde 1200 kontrol memuru olması gerekirken sadece 39 memur olduğu belirtilirken kaza bölgesindeki 138 kilometrelik mıntıkada sadece 1 kişinin çalıştığı ve onun da hafta sonları izinli olduğu bildirildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün tren kazasının yaşandığı bölgeye giderek CHP’nin ihmalleri ortaya koyan raporunu açıklayacak. 

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre; kazaya ilişkin dikkat çekici bilgilere ulaşan Tekirdağ Milletvekili Aygun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi ile konuyu Meclis gündemine taşıdı. Aygun, AKP iktidarında “yol bekçiliği ve yol çavuşluğu” gibi önemli unvanların kaldırılarak, “hat bakım ve onarım memuru” unvanı adı altında, pek çok alanda hizmeti kapsayan yeni unvanlar icat edildiğine dikkat çekti. Bu yeni politikaya bağlı olarak mevcut “yol bekçileri” görevine devam ederken yenilerinin alınmadığına, emekli olanların yerine atamalar yapılmadığına işaret eden Aygun, “Türkiye’de şu anda 39 tane yol geçit kontrol memuru (yol bekçisi) bulunmaktadır. Ülkemizin 11 bin 394 km konvansiyonel demiryolu ağına sahip olduğu düşünüldüğünde bin 200 civarında yol bekçisine ihtiyaç bulunmaktadır. Geçmişte yol bekçileri 10 ila 11 km’lik mıntıkalarda, hasar gören bölgeyi sırt çantasında taşıdığı ekipmanla tamir eder, daha büyük onarım isteyen işlerde ise üstlerine bilgi vererek, arızanın giderilmesini sağlardı” dedi. Bu 39 yol geçit bekçisinden 5’inin tren trafiğinin en yoğun olduğu İstanbul 1. Bölge’de, 2’sinin İzmit-Sakarya’da, 2’sinin Halkalı’da, 1’inin de son tren kazasının yaşandığı Çerkezköy’de görev yapdığına dikkat çeken Aygun, yeni getirilen sistemdeki “hat bakım ve onarım memurlarının” ise geniş iş tanımları nedeniyle bu ihtiyacı karşılayamadıklarını vurguladı.

‘4 YOL BEKÇİSİ EKSİK’

Çorlu’daki kazanın olduğu bölgede 138 kilometrelik mıntıkada 5 yerine sadece 1 yol bekçisinin görev yaptığını kaydeden Aygun, “Yani bu mıntıkada 4 yol bekçisi eksiği bulunmaktadır. Tek yol bekçisinin görev yaptığı bölgede, kaza olan hafta cumartesi-pazar kimse görev yapamamıştır. Kazanın olduğu 8 Temmuz günü, aşırı yağış olunca menfezdeki sıkıntı tespit edilememiş ve bu elim tren kazası yaşanmıştır” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

DBP'li eski belediye başkanlarına ve HDP'li yöneticilere hapis cezası

SONRAKİ HABER

Pentagon: Rusya Savunma Bakanlığı ile görüşmeye açığız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...