17 Temmuz 2018 19:33

Elektriksiz bırakılan yurttaşlar DEDAŞ’a yürüdü

Cizre'ye bağlı Sur Mahallesi'nde bulunan 70’i aşkın eve 19 gündür elektrik verilmiyor. Duruma tepki gösteren halk DEDAŞ binasına yürüdü.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Dicle Elektrik Dağıtım Araştırma Şirketi (DEDAŞ), “kaçak elektrik kullanımını önlemek” gerekçesiyle Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Sur mahallesinde bulunan 70’i aşkın eve 19 gündür elektrik vermiyor.

Hava sıcaklığının 50 dereceyi aştığı mahallede büyük mağduriyet yaşayan yurttaşlar, DEDAŞ binasının bulunduğu belediye caddesine kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yol boyunca alkışlar eşliğinde tepkilerini dile getiren yurttaşlar, DEDAŞ yetkilileri ile görüşmek istedi. Yurttaşların görüşme talebini ret eden DEDAŞ yetkilileri, protestonun gerçekleştiği yere polisleri çağırdı. Bunun üzerine yoğun önlem alan polisler, yurttaşlara dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu. Bina önünde bir süre protestolarını sürdüren yurttaşlar daha sonra dağıldı.  

ÇOK SAYIDA AİLE EVLERİNİ TERK ETTİ

Elektriksiz bırakılan yurttaşlar, bunaltıcı sıcaklara dikkat çekerek, yaşadıkları mağduriyeti anlattı.Hava sıcaklığının 50 dereceyi aştığı kentte elektrik verilmeyen sokaklarda bulunan çok sayıda yurttaşın elektriği olan akrabalarının yanına yerleştiği öğrenildi. Akşamları telefon ve şarjlı fenerler eşliğinde yaşamlarını sürdüren yurttaşlar, sorunları karşısında sessiz kalan yetkililere tepkili. Söz konusu kesintinin ortadan kalkması için defalarca DEDAŞ’a gittiklerini ancak bir çözüm bulunamadığına dikkat çeken Beşir Yiğit, özellikle evlerde bulunan hastaların yaşadıkları sorunlara değindi. “Ne yapacağımızı bilmiyoruz” diyerek, duruma tepki gösteren Yiğit, kavurucu sıcaklarda elektriksiz bırakıldıkları için mağdur olduklarını vurguladı.

El fenerleri ışığında yaşadıklarını söyleyen Nurettin Akdoğan, “Çoluk, çocuk perişanız” dedi. Akdoğan, DEDAŞ yetkililerinin ayrıca dışarıya taşınmak istenilen panoların sorumluluğunu kendilerine attığını aktardı. Panolara “bekçilik” yapamayacaklarını söyleyen Akdoğan, “Biz bekçilik yapmayacağız. Dar olan sokaklara bir de pano kuruluyor. Bizi hırsızlıkla suçluyorlar.  Bu zulüm ve işkencedir” diye tepkisini dile getirdi.

ÇÖZÜM İÇİN ÇAĞRI

Resul Turay ise, çok sayıda ev sahibinin evlerini boşalttığına işaret ederek, aldıkları tüm erzaklarının hemen bozulduğunu söyledi. Başvuruda bulundukları her kurumun bir başka yere kendilerini yönlendirdiğini kaydeden Turay, sorunun bir an önce çözülmesini talep etti.

Zülküf Değer de, kalp hastası olan annesini Antep’e göndermek zorunda kaldığını aktararak, Değer, tüm yetkililere sorunun çözülmesi için çağrıda bulundu. (Cizre/MA)

 

ÖNCEKİ HABER

Şizofreni hastası tek başına hücrede tutuluyor

SONRAKİ HABER

Mısır ve İsrail kapıları kapatıyor: 2 milyon Filistinliye büyük abluka

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...