17 Temmuz 2018 18:51

Eğitim Sen: Yükselme sınavlarında keyfilik var

Eğitim Sen İstanbul 6 No’lu Üniversiteler Şubesi, Görevde Yükselme Unvan Değişikliği Sınavı'nın YÖK'ün duyurusuyla iptal edilmesine tepki gösterdi.

Eğitim Sen logosu

Paylaş

Eğitim Sen İstanbul 6 No’lu Üniversiteler Şubesi, yaptığı açıklamayla AKP döneminde kamu hizmetlerinin giderek liyakatten uzaklaştığına dikkat çekti.

Kamu emekçilerinin görevde yükselme ve unvan değişikliğinin en azından kağıt üzerinde ‘Liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde, hizmet gerekleri ve personel planlaması esas alınarak’ amacıyla yapıldığına işaret edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Üniversitelerde bu amaç ile Görevde Yükselme Unvan Değişikliği Sınavı YÖK’ün internet sitesinden yaptığı duyuru ile keyfi bir şekilde ‘Yeni cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş ile ilgili yaşanan yoğun mevzuat değişikliğini’ bahane ederek ne zaman yapılacağına ilişkin herhangi bir beyanda bulunmaksızın sınavı iptal etti. Bu durum kabul edilir değildir.”

Açıklamada şu soruların yanıtlanması istendi:

* Keyfi olarak iptal edilen sınav yerine  yeni sınavın ne zaman yapılacağını açıklamalıdır.

* İhtiyaç olduğu için ilan edilmiş kadroların işlerini atama yapılıncaya kadar kimler ne şekilde yürütecektir?


MÜLAKATTA ELEME İDDİALARI DOĞRU MU?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Milli Eğitim Bakanlığına (MEB), öğretmen mülakatlarında KHK’lilerin ve HDP seçmenlerinin akrabalarına düşük puan verildiği iddiasını ve KHK ile özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmenlerin özel sektörde iş bulamamalarına sebep olan ‘Öğretmenlik yapamaz şerhini’ sordu.

Gergerlioğlu, ‘Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, “Sınava giren 60 bin öğretmen adayından yüzlercesinin ihraç edilen yakınları nedeniyle atama baraj puanının altında puan verilerek mülakatla elendikleri ortaya çıktı” açıklamasını hatırlatarak Milli Eğitim Bakanının şu soruları yanıtlamasını istedi:

* Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu öğretmen alım mülakatında KHK ile ihraç olan yurttaşların yakınlarına düşük puan verildiği ve baraj altı bırakıldıkları iddiası doğru mudur?

* İddia doğruysa masumiyet karinesi ve suçun şahsiliği ilkeleri göz önündeyken KHK’li yurttaşların yakınlarına mülakatta düşük puan verilmesi hangi hukuki metne binaen yapılmıştır? (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstismar davasında ‘yetkisizlik’ karmaşası

SONRAKİ HABER

Şizofreni hastası tek başına hücrede tutuluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa