17 Temmuz 2018 13:23

Suruç dosyasının gizlik kararına itiraz reddedildi

Suruç’ta AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınlarının karıştığı ve 4 kişinin yaşamını yitirdiği olayda gizlilik kararına itiraz reddedildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Suruç’ta AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınlarının karıştığı ve 4 kişinin yaşamını yitirdiği olayda soruşturma dosyasına getirilen gizlilik kararına yapılan itiraz reddedildi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korucu olan yakınları ve korumalarının işyerlerinde ve hastanedeki saldırıları sonucu esnaf Hacı Esvet Şenyaşar, çocukları Adil ve Celal Şenyaşar ile M. Şah Yıldız yaşamını yitirmişti. Olaya ilişkin soruşturmaya getirilen gizlilik kararının kaldırılması için Urfa 2’nci Sulh Ceza Hâkimliğine yapılan itiraz reddedildi.

3 Temmuz tarihinde yapılan itirazı Sulh Ceza Hâkimliği “Soruşturmanın halen devam ettiği, soruşturma dosyasında bazı şüphelilerin henüz yakalanamadığı, dosyada mevcut kısıtlama kararının kaldırılması halinde delillerin karartılma ihtimalinin bulunması, soruşturmada belge ve evrak alınmasının soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebileceği” gerekçesi ile redetti.

‘HUKUKA AYKIRI’

Gizlilik kararına tepki gösteren Şenyaşar ailesinin avukatlarından Gökhan Dayık, gizlilik kararına soruşturmanın sağlıklı bir şekilde ilerlemesi ve delillerin karartılmamasının gerekçe gösterildiğini, ancak delillerin ne kadar korunduğu, soruşturmanın ne kadar etkin yürütüldüğü dahil, en ufak bir bilgilerinin olmadığını, bunun da kendilerini endişelendirdiğini dile getirdi. Kamuoyu önünde gerçekleşen bir olayın gizlilik kararı adı altında gizlenmesinin hukuka aykırı olduğunu dile getiren Dayık, olayda ölen insanların olduğunu, saldıran taraftan hiç kimsenin gözaltına alınmadığına dikkat çekti. (Urfa/MA)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa Birliği’nin mülteci düşmanlığına tepkiler artıyor

SONRAKİ HABER

13 aylık Arin cezaevinde nefessiz, yetkililer sessiz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...