17 Temmuz 2018 12:57

TTB ve ATO'dan çağrı: ‘Barışa ve Onur Hamzaoğlu’ya sahip çıkalım'

Türk Tabipleri Birliği ve Ankara Tabip Odası, Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu'nun 19 Temmuz'da görülecek duruşmasına katılım çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

TTB Merkez Konseyi ve Ankara Tabip Odası; TTB Toplum ve Hekim Dergisi Editörü ve HDK Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’nun Perşembe günü Ankara Adliyesi 11’inci Ağır Ceza Mahkeme Salonu’nda gerçekleştirilecek davasını izlemeye, barışa, özgürlüğe ve Onur Hamzaoğlu’ya sahip çıkmaya çağırdı.

Türk Tabipleri Birliği ve Ankara Tabip Odası 17 Şubat 2018’den bu yana tutuklu bulunan TTB Toplum ve Hekim Dergisi Editörü ve HDK Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’nun 19 Temmuz 2018 Perşembe günü Ankara Adliyesi’nde görülecek davası öncesi basın toplantısı düzenledi. ATO’da gerçekleşen toplantıya çok sayıda hekim de katıldı.

Açıklamayı yapan TTB Genel Başkanı Sinan Adıyaman, Hamzaoğlu’nun insanlığa adanmış bir bilim insanı olduğunu belirterek, halkın sağlığını tehdit eden her şeyi mücadele edilmesi gereken bir halk sağlığı sorunu olarak gördüğünü kaydetti. Hamzaoğlu’nun Dilovası çalışmasıyla baskılara uğradığını hatırlatan Adıyaman, “Halkın hekimi, halkın bilim insanı olmanın gereğini bir an olsun unutmamıştır” dedi. Bütçe dönemlerinde hiçbir milletvekilinin çalışmadığı kadar bütçe üzerine yoğunlaştığını ifade eden Adıyaman, dayatmacı ve yoksullaştırıcı bütçeleri halkın sağlığına saldırı olarak gördüğünü belirtti.

BARIŞ, HEKİMLER İÇİN VAZGEÇİLMEZ BİR SORUMLULUK VE TUTKU

Adıyaman, Hamzaoğlu’nun uzun yılardır ülkeyi ve bölgeyi tehdit eden, on binlerce insanın yaşamını yitirmesine yol açan savaşa karşı çıkmayı bilim insanının olmazsa olmaz sorumluluğu olarak gördüğünü vurgulayarak “Barış imzacısı olmuş, savaş anında bebeklerin, yaşlıların, gebelerin, engellilerin yaşadığı sağlık sorunlarını çok somut olarak tartışmış ve yazılarına aktarmıştır. Bu savaş karşıtlığı ve barış tutkusu üniversiteden atılmasına sebep olduğu gibi özgürlüğünü de elinden alınmasına neden olmuştur” dedi. 

Barış talebinin hekimler için vazgeçilmez bir sorumluluk ve tutku olduğunu, bu tutkunun cezalandırılamayacağını vurgulayan Adıyaman, herkesi 19 Temmuz 2018 Perşembe günü saat 10.00’da Ankara Adliyesi 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davayı izlemeye, barışa, özgürlüğe ve Onur Hamzaoğlu’na sahip çıkmaya çağırdı.

ULUSLARARASI TABİP ÖRGÜTLERİ DE SÜRECİ İZLİYOR

ATO Başkanı Vedat Bulut da Hamzaoğlu’nun özellikle Dilovası Bölgesinde halk sağlığını etkileyen sanayi çalışmalarını en iyi belgelendiren halk sağlığı uzmanlarından olduğunu belirtti. Uluslararası tabip örgütlerinin de davayı yakından takip ettiğini kaydeden Bulut, Fransız ve Alman Bilimler Akademileri ile Kraliyet Akademilerinin bilim insanlarının özgürlüklerinin kısıtlanmasına yönelik hak ihlallerine ilişkin Türkiye’deki süreci izlediklerini belirtti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Hayati tehlikesi yok’ denildi, 2 saat sonra yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Avrupa Birliği’nin mülteci düşmanlığına tepkiler artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...