17 Temmuz 2018 12:50

‘Hayati tehlikesi yok’ denildi, 2 saat sonra yaşamını yitirdi

Diyarbakır'da hastaneye kaldırılan Faruk Atman, 'Hayati tehlikesi yok’ denilerek ameliyatı ertelendi, Atman 2 saat sonra hayatını kaybetti.

Paylaş

Diyarbakır'da ayağından kurşunlanan ve hastaneye kaldırılan 30 yaşındaki 4 çocuk babası Faruk Atman, ameliyat edilmeyi beklerken hayatını kaybetti. Aile, yaşanan ölümün ihmalden kaynaklandığını iddia ederek doktordan ve hastane yönetiminden şikayetçi oldu.

Yenigün gazetesinden Mehmet Uğur Çakıl’ın haberine göre Diyarbakır’da geçtiğimiz perşembe günü Faruk Atman adlı 30 yaşındaki bir genç tartıştığı bir kişi tarafından ayağından vuruldu. Önce özel bir hastaneye buradan da Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan gencin ‘Hayati tehlikesi yok’ denilerek ameliyatı sonraki güne ertelendi. Yaralı halde bekleyen Atman 2 saat sonra yaşamını yitirdi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Soruşturma Bürosu ölüm nedenini; ‘Kemik kırığı ile birlikte orta çaplı damar yaralanmasından gelişen dış kanama’ olarak belirledi.

‘AYAĞINI ALÇIYA ALIP NORMAL ODAYA ALDILAR’

Yaşananları anlatan hayatını kaybeden Faruk Atman’ın amcası Hasan Atman şunları söyledi:  “Yeğenim mahallede tartıştığı biri tarafından ayağından silahla vuruldu. Ardından Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdık. Yeğenime müdahale ettiler ve ayağını alçıya aldılar. Yeğenimin her tarafı kan revan olmasına rağmen serum bağlayıp normal bir odaya aldılar. Ardından bize, ‘Şu an bir beyin kanaması ameliyatı yapılıyor, saat 23.30’da ameliyata alacağız’ dediler. O anda da saat 21.30 civarıydı. Biz ameliyat saatini beklerken doktor yine geldi ve beyin kanaması ameliyatının biraz uzun süreceğini, yeğenimi sabah ameliyat edeceğini söyledi.”

‘DOKTOR BİZE ‘BEKLEMİYORDUK’ DEDİ’

Bekleme esnasında yeğeninin acıdan duramadığını belirten Atman “Saat tam gece yarısına yakın yeğenim aniden karnının sancılandığını ve çok acı çektiğini söyledi. Hemen sağlık personelini çağırdık, o da doktorları çağırdı. Yeğenimi ilk kontrol etmeye gelen oradan tesadüfen geçen bir doktordu. Ve bu doktor ‘Bu hasta nasıl bu odada bekletilir’ dedi. Yeğenimin birden nefesi kesildi. Çenesi kilitlendi ve bizi dışarı çıkardılar. İçeride yarım saatlik bir müdahalenin ardından ameliyatı sabah yapacağını söyleyen doktor kapıyı açtı ve ‘Ayağından vurulan birinin böyle olmasını beklemiyorduk, müdahale ettik ama maalesef hastayı kaybettik’ dedi” diye konuştu. 

Hastane yönetiminden şikayetçi olacağını dile getiren Atman, “Kan revan içinde uzanan ve ‘Bir şey olmaz, sabah ameliyat yaparız’ dedikleri yeğenim 2 saat sonra hayatını kaybetti. Biz morga indiğimizde savcı incelemelerde bulundu. Savcıya durumu izah ettik. Savcı bey de otopsi sonucundan sonra durumun netleşeceğini söyledi. Şu sorunun cevabını çok merak ediyorum, Silahla yaralanarak ayağındaki bir kemiği kırılan ve damarı zarar gören biri neden hemen ameliyata alınmaz?​” şeklinde konuştu.

HASTANE YÖNETİMİNDEN ‘İHMAL YOK’ AÇIKLAMASI

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mine Bahçıvan da konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Ameliyathanede ameliyatlar devam ettiği için hasta bekletilmek durumunda kalmış. Ardından gece yarısına doğru hasta fenalaşıp hayatını kaybetmiş. Ölümün; Tıbbi olarak büyük damar kırıklıklarında yaşanan yağ embolisi (pıhtısı) olduğu düşünülüyor. Hekimlerimize durumu sorduğumuzda yorumlar bu yönde oldu. Bu durum ameliyat esnasında veya sonrasında da yaşanabilecek bir durumdur. Ameliyat gerçekleşse bile komplikasyon sonucu pıhtının ortaya çıkması tıbbi bir ihmal değil yaralanma sonucu oluşan bir komplikasyondur."

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, Atman’ın ölümünde ihmal olup olmadığını araştırmak üzere soruşturma başlattıklarını açıkladı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

DDK'nin yetkileri genişletildi, sendika ve meslek örgütleri tepkili

SONRAKİ HABER

TTB ve ATO'dan çağrı: ‘Barışa ve Onur Hamzaoğlu’ya sahip çıkalım'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...