17 Temmuz 2018 12:26
Son Güncellenme Tarihi: 17 Temmuz 2018 13:15

Tarikat yurdunda 118 öğrenci zehirlendi

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde bulunan İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi yurdunda 118 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Fotoğraf: Google Street Wiev

Paylaş

Samsun'un 19 Mayıs ilçesindeki İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi'ne ait yurtta kalan 118 öğrenci, yedikleri yemekten sonra rahatsızlanınca gıda zehirlenmesi şüphesi ile hastaneye kaldırıldı.

​Olay, Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde bulunan İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi'nde meydana geldi. Yurtta yatılı kalan öğrenciler iddiaya göre dün akşam yemeğinden sonra mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastaneye gitti. Kısa sürede 118 öğrenci aynı şikayetle 19 Mayıs ve Bafra Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Tedaviye alınan öğrencileri İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin yediği yiyeceklerden numune alarak soruşturma başlattı.

VALİLİK: 29 HASTAMIZIN TEDAVİLERİ DEVAM EDİYOR

Samsun Valiliği, öğrencilerin gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılmasıyla ilgili açıklama yaptı. Hastaneye başvuran öğrenci sayısının 118 olduğu belirtilen açıklamada, öğrencilerden 29'unun hastanedeki tedavilerinin sürdüğü belirtildi. Açıklama şöyle:

"19 Mayıs ilçemizde bulunan özel bir yurtta kalan yatılı öğrenciler, mide bulantısı ve kusma şikayetleri sonucu zehirlenme şüphesiyle hastanelere sevk edilmiştir. Saat 13.40 itibariyle alınan bilgilere göre toplam başvuru sayısı 118’dir. Bu hasta başvurularının 100’ü 19 Mayıs Devlet Hastanesi’ne, 6’sı Bafra Devlet Hastanesi’ne, 12’si ise OMÜ Tıp Fakültesi’ne yapılmıştır. Şu an itibariyle, 89 hastamız taburcu edilmiş olup, 29 hastamızın da tedavileri devam etmektedir. Zehirlenme vakalarıyla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denildi.

DERNEĞİN KURUCU BAŞKANI İHSAN ŞENOCAK

İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi adlı dernek, "Yeniden İslâm Sadece İslâm" sloganıyla Samsun'da faaliyet gösteriyor. Dernek bünyesinde Kuran, hadis gibi derslerin yanı sıra akaid, tefsir, hadis, fıkıh, adab gibi dersler veriliyor. 

Derneğin kurucusu ise tartışmalı açıklamalarıyla gündeme gelen ilahiyatçı İhsan Şenocak. İhsan Şenocak kadınların pantolon giymesinin zararlı olduğunu ve cehennemde cezalandırılacağına dair söylemleriyle gündeme gelmişti.

Şenocak, "Yani kızın şu sokaktan geçip de okula pantolonla giderken yüreğin parçalanıyor mu senin? 18 yaşında kaşını aldıran kızın üniversiteye giderken o halde, yüreğin parçalanmıyorsa vallahi kıyamet günü cehennem seni parçalayacak. Allah'ın emanetini ne hale getirdin? Sevindin üniversiteyi kazanınca; ODTÜ'ye, Boğaziçi'ye gidince sevindin. Doktor olacak, mühendis olacak, 5 milyar aylık alacak, arabaya binecek, eşine mecbur olmayacak, mahkum olmayacak... Peki onlara sevindin; kot pantolonuyla erkeklerin bakışı arasında kızın yürüyor, delikanlılar arkasına takılmışlar, arkasından gidiyorlar. Yavrunu cehenneme attın cehenneme!" açıklamasında bulunmuş, bu açıklamalar açığa alınmasına sebep olmuştu.

27 Ekim 2017'de açığa alınan ve "Genç kaynananın elini öpmek şehvet uyandırır" gibi sözleriyle hatırlanan Şenocak, 3 ay süren soruşturmalar sonucunda Sinop İl Müftülüğüne eğitim uzmanı olarak atanmıştı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş, Avrupa maçlarına taraftar götürmeyecek

SONRAKİ HABER

DDK'nin yetkileri genişletildi, sendika ve meslek örgütleri tepkili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...