05 Eylül 2012 09:17

Taşeron işçiler işten atıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesinde taşeron olarak çalışan Genel-İş üyesi 30'a yakın işçi sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atıldı. İşten atmalar Genel-İş Sendikasında yapılan basın toplantısında protesto edildi.Genel-İş Şube Başkanı Kemal Gürsoy, daha önce de park bahçe işçilerinin de işten atıl

Taşeron işçiler işten atıldı
Paylaş

Genel-İş Şube Başkanı Kemal Gürsoy, daha önce de park bahçe işçilerinin de işten atıldığını hatırlatarak, basın toplantısının bir uyarı niteliğinde olduğunu, olumlu cevap verilmemesi durumunda kitlesel eylemler yapacaklarını söyledi.  

Üyelerinin özlük haklarını korumanın en temel görevleri olduğunu Gürsoy, AKP hükümetinin taşeronlaştırma, özelleştirme politikalarının sosyal demokrat olan ana muhalefet partisinin belediyesinde de uygulandığına dikkat çekti.

İşten çıkarılan işçilerin 4 yılla 11 yıl arasında çalıştığını belirten Gürsoy, okulların açılmasıyla birlikte işçilerin hayatlarının daha da çekilmez hale geleceğini söyledi.

İşten atılan işçilerden Mehmet Emin Bakır da otogar da temizlik işçisi olduğunu belirterek, “En az çalışan benim, bu işte arkadaşlarımın çoğu 8 ila 12 yıl arasında çalışıyor. İhaleyi alan şirket sahibi bizi toplayıp işten çıkardı gerekçesi ise ‘siz sendikalısınız’ dedi. Daha önce aynı taşeron firmayla iki yıl çalıştık. Şimdi sendikaya üye olunca işten attı. İstifa edin geri alayım diyor” dedi.

Açıklamaya HDK bileşenleri, Barış Meclisi ve KESK’e bağlı sendika şubeleri de destek verdi.(Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İFSAK derginin yeni sayısı çıktı

SONRAKİ HABER

İş bu kitap*

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...