17 Temmuz 2018 07:00

Cengiz Holding yetkilileri işçilere saldırdı, işçiler gözaltına alındı

Davayı kazanan Murgul Eti Bakır işçilerine şirket yetkilileri ve güvenlik görevlilerinin silah doğrulttuğu, üzerine araç sürdüğü iddia edildi.

Fotoğraf, artvinden.com internet sitesinden alınmıştır. 

Paylaş

Cengiz Holdinge ait olan Murgul Eti Bakır AŞ’de zam talebiyle fiili greve çıktıkları için işten atılan ve ardından işe iade davasını kazanan işçilere şirket yetkilileri ve güvenlik görevlileri saldırdı. Jandarma ise işçileri gözaltına aldı. 

Çeşitli bahanelerle işçileri oyalamaya çalışan şirket yetkilileri en son bugüne (17 Temmuz) randevu verdi. 

İŞÇİLERİN ÜZERİNE ARAÇ SÜRÜLDÜ, SİLAH DOĞRULTU

artvinden.com’un haberine göre, sabah şirket merkezine gelen işçilerin üzerine şirket yetkilisi Sinan Kabaloğlu ve Hakan isimli güvenlik görevlisi aracını sürdü. İşçiler ölüm tehlikesi atlattı. Diğer güvenlik görevlisi Süleyman Erdoğan işçilerin üzerine silah doğrulttu ve havaya ateş açtı. 

JANDARMA İŞÇİLERİ GÖZALTINA ALDI

Jandarma ise saldırıya uğrayan işçileri gözaltına aldı. İfadeleri alınan işçiler savcılıktan serbest bırakıldı. 

Şirket ve şirket yetkilileri hakkında davacı olan işe geri dönmeye çalışan işçiler kazanılmış haklarının takipçisi olacaklarını belirtti.

NE OLMUŞTU?

Sendikal örgütlenmenin olmadığı Murgul Eti Bakır AŞ’de işçiler 9 Ocak’ta yüzde 20 zam zam ve ikramiye talebiyle greve gitmiş, Cengiz Holding fabrikayı kapattığını açıklayarak yaklaşık bine yakın işçiye çıkış vermişti. Daha sonra şartları tekrar konuşan şirket yetkilileri fabrikayı açtığını duyurarak işçileri geri işe aldı. Şirket yetkililerin grevde sivrilen kişiler olarak ifade ettiği 35 kişiyi ise işe geri almadı.

Bu işçilerin tazminat ve diğer hakları da ödenmedi. İşçiler bunun üzerine işe iade davası açtı. İşçileri kapsayan toplam 25 işi iade dosyasının 3’ü Artvin Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldü. 22 dosya ise Borçka Asliye Hukuk Mahkemesinde ele alındı. Borçka Adliyesinde görülen ve 27 işçiye kapsayan dava bugün sonuçlandı. Dava sonunda işçiler kazandı. İşçilere, işten atıldıkları tarihten mahkemenin sonuçlandığı tarihe kadar çalışmadıkları ayların parasını brüt ücret üzerinden ödenecek. İşe alınmamaları halinde tazminatlarının yanı sıra 6 aylık brüt ücret tutarında ek tazminat da ödenecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

NSU kararı temyize götürüldü

SONRAKİ HABER

26 ilde 57 TSK personeli için gözaltı kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...